Zurück Zu Rückrufinformationen

Betr.: Op bepaalde 2016 Can-Am Defender™ Side-by-Side-voertuigen - Misleidende parkstand wordt weergegeven op het instrumentenbord

Betr.: Op bepaalde 2016 Can-Am DefenderTM Side-by-Side-voertuigen - Misleidende parkstand wordt weergegeven op het instrumentenbord

Geachte Can-AM® -eigenaar,

BRP voert om veiligheidsoverwegingen een terugroepactie uit voor bepaalde side-by-side- modellen.
Uit onze gegevens blijkt dat u een voertuig bezit dat hier mogelijk bij betrokken is.

Wat is het potentiële probleem?

Op bepaalde 2016 Can-Am DefenderTM Sidy-by-Side-voertuigen kan het instrumentenbord aangeven dat de versnelling in de stand “P” staat terwijl de versnelling mechanisch niet in de parkeerstand staat. Deze foutieve weergave kan in sommige omstandigheden ertoe leiden dat het voertuig onverwacht wegrolt, wat letsel of zelfs overlijden tot gevolg kan hebben.

Over welke modellen gaat het precies?

Hierbij gaat het om voertuigen met bepaalde serienummers van de volgende modellen: MY 2016 Can-Am Defender
MY 2016 Can-Am Defender DPS
MY 2016 Can-Am Defender XT.

Wat moet u doen?

Neem contact op met een erkende BRP-dealer van de Can-Am side-by-sides en maak een afspraak om de nodige reparaties te laten uitvoeren.

De oplossing hiervoor is het uitvoeren van een leerproces voor de versnellingsstand. Deze reparatie kost ongeveer een half uur om te voltooien. De dealer zal dit werk kosteloos uitvoeren.

Wat moet u doen totdat uw voertuig gerepareerd is?

Tot na voltooiing van deze veiligheidsmaatregel, raadt BRP aan om het voertuig naar voren en achteren te schudden wanneer “PARK” is geselecteerd om te controleren of de versnelling inderdaad mechanisch in “PARK” staat, ongeacht of deze versnellingsstand wordt weergegeven op het instrumentenbord.

NB: aangebrachte wijzigingen na verkoop vormen geen beletsel voor ontvangst van de kosteloze reparatie. De aanwezigheid van deze wijzigingen tijdens de reparatie hebben geen invloed op een eventueel bestaand garantie- of servicecontract.

Wat moet u doen als u gelooft dat dit bericht u per vergissing is toegestuurd?

Dit bericht werd u verstuurd volgens de recentste informatie in ons bezit. Als u dit voertuig niet langer in uw bezit hebt of informatie in dit bericht onjuist is, vragen wij u zo snel mogelijk contact op te nemen met BRP. 

Hebt u nog vragen of heeft u hulp nodig heeft of uw dichtstbijzijnde erkende BRP Can-Am side-by-side wilt opzoeken:

  •  Ga naar: www.brp.com 

  •  Of bel: +32 9 218 26 00

 

Het is voor ons belangrijk dat u tevreden blijft met uw BRP-product. We voeren deze terugroepactie uit in het belang van uw veiligheid en de correcte werking van uw voertuig.

Wij verontschuldigen ons voor eventueel ongemak veroorzaakt door deze situatie.