Back To Safety Recalls

Possible Rear Wheel Loss

Re: Possible Rear Wheel Loss

Dear Can-Am® Owner,

This notice is sent to you in accordance with the requirements of the Consumer Product Safety Act. BRP has decided that a defect which relates to motor vehicle safety exists on a limited quantity of 2021 ATV’s and is conducting a safety recall.

Our records show that you own a potentially affected vehicle.

What is the potential problem?

The rear wheel axle nuts may not have been installed properly (torque application and installation of the cotter pin). In some situations, this could result in a wheel loss, increasing the risk of an accident causing injury or death.

Which models are involved?

A limited quantity of model year 2021 Outlander™ and Renegade™ vehicles.

What will BRP do?

BRP will repair your vehicle free of charge. The corrective action involves an inspection of the torque on the rear wheel axle nuts and reinstallation of the cotter pins.  This service should take less than one hour. 

What should you do?

Stop using your ATV immediately and contact your authorized BRP Can-Am Off-Road dealer to schedule an appointment to have the safety recall performed on your vehicle.

What if you need to move your vehicle? 

If you need to move the vehicle, you must first check the presence of the cotter pin on each rear wheel.

 1. Remove the wheel center cap with a flat screwdriver.  
 2. Check the presence of the cotter pin.

Cotter pins installed: Vehicle can be driven under 6 mph to gain access to your trailer to allow transportation to your dealer. 

Cotter pins NOT installed: Do not drive the vehicle and bring it to your dealership.

        1- Cotter pin

 

Although your unit may have aftermarket modifications, you can still receive this service free of charge. The presence of these modifications, while the service is being completed, will not void any existing warranty or service contract.

What to do if you feel this notice is an error?

This notice was mailed to you according to the most current information we have available. If you no longer own this vehicle or some information in this notice is incorrect, please contact BRP at your earliest convenience.

If you have questions, need assistance, or to find your nearest authorized BRP dealer:

or

 • In USA call: 1-888-272-9222

           8:00 AM to 8:00 PM Eastern time 7 days a week.

 

Your safety and continued satisfaction with our products are a priority for us. We apologize for any inconvenience this may cause you and remain committed to facilitate the process as much as we can.

 

Thank you for your immediate attention to this matter. 

Sincerely,

BRP Customer Services Department

Takaisin turvaohjeisiin

Mahdollinen palovaara CVT:n hihnakotelossa, kun telasarjaa käytetään lumessa

TURVALLISUUSTIEDOTE

kesäkuu 17, 2021

Aihe: Mahdollinen palovaara CVT:n hihnakotelossa, kun telasarjaa käytetään lumessa

Hyvä Can-Am®-omistaja,

BRP kutsuu takaisin joitakin mallivuoden 2020 ja 2021 Can-Am Defendereita / Traxtereita, joissa on HD10-moottori ja jotka on mahdollisesti muutettu telasarjalla käytettäväksi lumessa ajoon. 

Tiedostomme osoittavat, että omistat asiaan mahdollisesti liittyvän ajoneuvon.

Mikä on mahdollinen ongelma?

Jos kyseisiä ajoneuvoja on muutettu telasarjalla ja käytetään lumessa siirtämättä CVT:n ilmanottoa, CVT:n vakioilmanotto voi peittyä täysin lumeen. Näissä olosuhteissa ja suurella kuormituksella variaattorihihna voi ylikuumeta, hajota kappaleiksi ja aiheuttaa tulipalon CVT:n kotelossa. Tämä voi johtaa vakaviin omaisuus- ja henkilövahinkoihin tai jopa kuolemaan.

Mitä malleja ongelma koskee?

Kaikki mallivuoden 2020–2021 HD10-moottorilla varustetut Can-Am® Defender -mallit, jotka on muutettu BRP:n tai jälkimarkkinoinnin telasarjalla käytettäväksi lumessa ajoon ja joissa ei ole BRP:n CVT:n ilmanoton siirtosarjaa.

Mitä pitäisi tehdä? 

Jos ajoneuvoasi on muutettu telasarjalla ja sillä ajetaan lumessa, mutta siinä EI ole BRP:n ilmanoton siirtosarjaa

 • Ota yhteyttä valtuutettuun BRP Can-Am Off-Road -jälleenmyyjään ja sovi ajankohdasta ajoneuvon korjaamiseksi takaisinkutsun mukaisesti. Jälleenmyyjä asentaa BRP:n CVT:n ilmanoton siirtosarjan. Tämä toimenpide kestää noin 1 tunnin.

 • BRP kattaa siirtosarjoihin ja asennukseen liittyvät kustannukset ajoneuvoille, joissa on ennen 17. kesäkuuta 2021 ostettu telasarja.

 • Siirtosarja snorkkelilla varustetuille malleille on saatavana 31. lokakuuta 2021 lähtien.  Muille malleille sarja on jo saatavana. 

 • Vaikka BRP kustantaa turvallisuuden varmistamiseksi siirtosarjat ajoneuvoille, joissa on jälkimarkkinoinnin telasarja, BRP suosittelee asiakkaita edelleen vahvasti ostamaan BRP:n lisävarusteita. 

 • Siihen asti kun siirtosarja on asennettu, BRP suosittelee, että tarkistat CVT:n ilmanoton syvässä lumessa ja varmistat, että tukosta ei ilmene. Jos tukos ilmenee, puhdista lumi varovasti suodattimesta. 

 

Location of the stock CVT for models with snorkel

Location of the stock CVT for models without snorkel

Jos ajoneuvoa EI ole muutettu telasarjalla

 • Ajoneuvoa EI tarvitse päivittää. 
 • Jos haluat asentaa telasarjan tulevaisuudessa, ota yhteyttä BRP:n jälleenmyyjään.

Jos ajoneuvossa on telasarja, mutta sillä EI ajeta lumessa

 • Säilytä tätä kirjettä ajoneuvon käyttäjän käsikirjassa, josta se on helposti tulevien omistajien saatavilla.

Jos ajoneuvossasi on telasarja, sillä ajetaan lumessa ja siinä on jo BRP:n ilmanoton siirtosarja

 • Ajoneuvoa EI tarvitse päivittää. 

Jälkimarkkinoilla tehdyt muutokset eivät estä maksuttoman korjauksen tekoa. Kun korjaus tehdään, nämä muutokset eivät mitätöi olemassa olevaa takuu- tai huoltosopimusta.

Mitä sinun tulee tehdä, jos tämä ilmoitus ei mielestäsi koske sinua?

Ilmoitus on postitettu uusimpien käytettävissämme olleiden tietojen perusteella. Ellet enää omista kyseistä ajoneuvoa tai jos tässä ilmoituksessa on jokin väärä tieto, ota yhteyttä BRP:hen mahdollisimman pian.

 

Turvallisuutesi ja jatkuva tyytyväisyys tuotteisiimme ovat meille ensisijaisia tavoitteita. Pahoittelemme sinulle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, ja olemme sitoutuneet helpottamaan prosessia niin paljon kuin pystymme.

 

Kiitokset ymmärryksestä ja yhteistyöstä. 

Ystävällisin terveisin

BRP Asiakaspalveluosasto

Mikäli sinulla on kysymyksiä, tarvitset apua tai haluat löytää lähimmän valtuutetun BRP  jälleenmyyjään:

 • Käy sivuillamme: www.brp.com
 • Tai soita: +35 89 74 79 04 12