Visco-4Lok-etutasauspyörästö

SYVÄÄ PITOA

PELKKÄÄ PITOA, UNOHDA SUTIMINEN

100% PITO, PISTE.

Täysin 100% lukittuva etutasauspyörästö on nyt vakiona useissa huippumalleissamme. Kun olosuhteet edellyttävät lukittua etutasauspyörästöä, kuljettajat voivat LUKITA etutasauspyörästön manuaalisesti.

Kutsumme järjestelmää XU+ ja X MR -malleissa nimellä Visco-4Lok ja se on vakiona vuoden 2022 Outlander X MR sekä Outlander XU+ 650-1000 -malleissa.

ABS-jarruilla varustetuissa vuoden 2022 Outlander MAX 1000 XT-P T ja Outlander 1000 X XC T -malleissa lukitusjärjestelmä tunnetaan nimellä Lock-4WD.

VALITSE KUMPPANISI

TÄYTTÄ HALLINTAA

Etutasauspyörästö kenelle tahansa

Normaaliajossa Visco-4Lok säilyttää etutasauspyörästön toiminnan ylläpitäen ensiluokkaisen hallinnan kaikissa ajomaastoissa. Valitse 4WD LOCK -toiminto vaativaan maastoajoon, esteiden ylittämiseen ja tilanteisiin, joissa vaaditaan pitoa ja hallintaa.

KULJETTAJIEN LUOTTAMA

Pitoa napin painalluksella.

Visco-4Lok-LUKITUS-toiminto on käänteentekevä. DPS-ohjaustehostin tarjoaa ylivoimaisen tuntuman ja hallinnan. Mekaaninen kytkin ohjaa tehon eturenkaisiin. Läpi syvimpien esteiden.

VALITSE KUMPPANISI

2022 MALLISTO VISCO-4LOK-TEKNOLOGIALLA (X xc JA XT-P T: 4WD LOCK BTC -TEKNOLOGIALLA)

Lukituksen käyttö

Tasauspyörästö, joka tekee ajoneuvon ohjaamisesta ja hallinnasta helppoa ja nautinnollista. Kun asiat vaikeutuvat ja pito alkaa lipsua, käytä Visco-4Lok-toimintoa sen sijasta, että annat liikkeen pysähtyä.

JOKAPÄIVÄISTÄ TEHOA

Päivästä toiseen tämä kestävä ja luotettava laite vie sinut läpi hankalimpien ja mutaisten maastojen.

LUOTETTAVA

Voit aidosti nauttia lukituksesta ja ohjata luottavaisesti. Jos etenet täydellä kaasulla tai jopa unohdat sen olevan päällä, neliveto kytkeytyy automaattisesti.

JOHDA JOUKKOA

Mene itse edeltä.. ja hinaa sitten muut mukaasi. Maksimipito ja hitailla nopeuksilla parannettu hallittavuus. 4WD-LUKITUS-tilassa tasainen voimansiirto kaikkiin renkaisiin. Vääntömomentin siirto ja asteittainen kaasutuntuma.

TILAT

Takaveto on juuri tätä: teho lähetetään 50/50 takapyöriin, jotta ajaminen olisi varmaa ja voimansiirto johdonmukaista ja ennakoitavaa. Täydellinen huolettomaan ajoon poluilla, sorateillä ja päivittäiseen ajoon.

Neliveto lähettää voimaa etupyörille parasta pitoa varten mudassa, lumessa, rinteessä, laskeuduttaessa mäkeä, kivisessä maastossa jne. Moottorin vääntömomentti vaihtelee tarpeen mukaan kahden etupyörän välillä, kun käytetään Visco-4Lok-etutasauspyörästöön rakennettua rajoitetun luiston toimintoa, mikä antaa kuljettajille täyden itseluottamuksen monissa erilaisissa olosuhteissa.

Kun kaasu on pois päältä, ennen ajoneuvon pysähtymistä tai kiinnijäämistä, Visco-4Lok voidaan kytkeä auttamaan haastavan mudan ja vaikean maaston läpi.

Mikä on Visco-4Lok? Täysi, mekaaninen lukitustoiminto, joka lisätään Visco-Lok- rajoitetun luiston 4WD-järjestelmään. Kun olosuhteet edellyttävät lukittua etutasauspyörästöä, kuljettajat voivat LUKITA etutasauspyörästön manuaalisesti.

Onko Visco-4Lok mekaaninen järjestelmä? Ehdottomasti – kytkettynä virta siirtyy suoraan pyörille päävaihteelta. OVERRIDE-toiminnon ansiosta nelivetoinen täysi lukitus pysyy lukittuna myös täydellä kaasulla. Varustettuna se on täysin integroitu mönkijän järjestelmiin, mukaan lukien kuljettajan ohjaimet, ECU, DPS ja voimansiirron kalibrointi – Visco-4Lok on luotu kuljettajille uudeksi kehitysvaiheeksi äärimmäiseen maastoajoon.

4WD LOCK -tekniikalla on samat edut kuin Visco-4Lokilla. 4WD LOCK on saatavana ABS-malleihin (Outlander X xc 1000 T ja Outlander MAX XT-P 1000 T) 30 km/h enimmäisnopeusrajaan saakka.

ABS-ajoapu alkaa toimia heti, kun 30 km/h nopeusraja saavutetaan.

MALLISTOMME

TUTUSTU CAN-AM -MAASTOAJONEUVOMALLISTOOMME