Tilbake til serien

Jade Isomäki

FRIHETEN TIL BEVEGELSE


Jade Isomäki, som bor i Äkäslompolo, Nord-Finland, er en 16 år gammel elev ved videregående skole. Hun liker å tilbringe fritiden med familie og venner. Lapplands lange avstander og utilstrekkelige kollektivtilbud byr på utfordringer for unge som trenger å bevege seg selvstendig omkring. For å gjøre det enklere å komme seg rundt, fikk Jades familie tak i en Can-Am Maverick SSV til henne.

BEHERSKE AVSTANDER


Jade Isomäki på 16, som flyttet til Äkäslompolo midt i ingensteds fra sør i Finland for noen år siden, setter pris på landskapet omkring, men har måttet slite med de lange avstandene i Lappland. 

– Det er veldig vakkert her, og de fire årstidene er helt forskjellige. Naturen er skikkelig tett på, men avstandene er lange. 

Etter at hun fylte 15 år tok Jade førerkort i kategori T, som lar henne kjøre en ATV eller en SSV registrert som traktor. 

– Alle vennene til Jade bor et godt stykke unna. Du må ha kjøretøy for å komme deg rundt, hvis du ikke er i stand til å kjøre barna dine med bil hele tiden selv. Du må ha sykkel, moped eller en ATV. I vårt tilfelle var en SSV det riktige valget, sier Jades mor Michele «Minttu» Murphy-Kaulanen. 

Jade reiser 50 kilometer frem og tilbake til gymnaset hver dag på sin Can-Am Maverick. Turer til venner og hobbyaktiviteter er også praktisk med SSV-en.

 

PÅ VEI TIL UAVHENGIGHET


Minttu beskriver datteren som en fartselskende og ekstremt snill ung person, med eventyrlyst i blodet. 

– Can-Am er den perfekte forlengelsen av Jades egen personlighet – «Mave» passer henne perfekt. Jade liker fortsatt å tilbringe tid med familien sin, men hvis hun blir lei av å være sammen med oss, kan hun starte motoren og gå sin egen vei. 

Jade deler oppfatning med moren sin, og understreker at Can-Am ikke bare har satt henne i stand til å bevege seg fritt, men også gitt den følelsen av uavhengighet som en ungdom trenger. 

– Jeg føler at jeg trenger det. Selv om jeg elsker å være med familien min, er det veldig viktig for meg at jeg også har rom rundt meg. Vi kjører mye med vennene våre og bare henger rundt i Can-Am-en og hører på musikk fra høyttalerne.

SETT I DENNE EPISODEN

 • Maverick Trail
  2023

  Maverick Trail

  Fra kr 171 900

  Fra kr 171 900

  Vær komfortabel når du kjører det siste stykket. Vår smaleste side-by-side der hver tomme er en ekte Can-Am. Bygget for å prestere både på lange turer og nye stier med pålitelig, spennende kapasitet.

SE ANDRE EPISODE

 • MAJA ODDEN

  MAJA ODDEN  LES MER