TILLBAKA TILL SÄKERHETSÅTERKALLELSER

CAN-AM® RYKER - HJULMUTTERN KAN SPRICKA

Ämne: Can-Am® Ryker - Hjulmuttern kan spricka

 

Bästa Can-Am On-Road-kund,

BRP har utfärdat en säkerhetsåterkallelse för Can-Am Ryker årsmodell 2019 och 2020. 

Enligt våra register är du ägare av ett fordon som eventuellt berörs.


Vilka modeller berörs?

Specifika serienummer av Can-Am Ryker modellår 2019 och 2020.


Vad är det potentiella problemet?

Hjulmuttrarna kan gå sönder, vilket minskar klämkraften. Felet kan så småningom påverka hjulets integritet och fordonets styrbarhet. Detta ökar risken för kollision.


To confirm that your VIN (Vehicle identification Number) is affected, contact your authorized Can-Am On-Road dealer or BRP at 1-888-272-9222 between 8:00 a.m. and 8:00 p.m. Eastern time 7 days a week.

Vad kommer BRP att göra?

BRP kommer att åtgärda ditt fordon kostnadsfritt. Åtgärden går ut på att byta ut de tre hjulmuttrarna. Åtgärden borde ta mindre än en timme. Delarna som krävs för att åtgärda problemet kommer att göras tillgängliga progressivt.


Vad ska du göra?

Kontakta närmaste auktoriserade BRP Can-Am On-Road-återförsäljare och boka in en tid för att få denna säkerhetsåtgärd utförd på fordonet.

Du kan fortsätta använda fordonet som vanligt. Om fordonet har en eller flera spruckna muttrar, uppmanar vi dig att lämna in fordonet för service omedelbart.

Observera: Det röda låsclipset förhindrar att den spruckna muttern lossnar. 

Servicen är gratis även om fordonet har modifierats med eftermarknadsalternativ. Förekomst av sådana modifieringar när servicen utförs leder inte till att befintliga garantier eller serviceavtal upphör att gälla.

Om du tidigare har bytt hjulmuttrarna och BRP inte stod för reparationen ska du kontakta oss för en återbetalning. Du måste ändå lämna in fordonet för service för att installera de nya hjulmuttrarna.
 

Vad gör du om du tror att det här meddelandet skickades av misstag?

Detta meddelande skickades till dig i enlighet med den senaste information vi har tillgänglig. Kontakta BRP så snart som möjligt om det finns uppgifter i detta meddelande som inte stämmer.
 

Om du har frågor eller behöver hjälp, eller för att hitta den närmaste auktoriserade återförsäljaren av BRP:

OR

  • +46 8 50 51 59 86


Vi prioriterar din säkerhet och att du ska vara nöjd med våra produkter. Vi ber om ursäkt för de besvär som felet kan ha förorsakat och vi gör vårt yttersta för att hitta bra och enkla lösningar.

Tack för att du genast vidtar åtgärder i detta ärende.

  

Med vänliga hälsningar,
BRP:s kundtjänst