Takaisin

Traxter

 

Aihe: Mahdollinen palovaara CVT:n hihnakotelossa, kun telasarjaa käytetään lumessa

Hyvä Can-Am®-omistaja,

BRP kutsuu takaisin joitakin mallivuoden 2020 ja 2021 Can-Am Defendereita / Traxtereita, joissa on HD10-moottori ja jotka on mahdollisesti muutettu telasarjalla käytettäväksi lumessa ajoon. 

Tiedostomme osoittavat, että omistat asiaan mahdollisesti liittyvän ajoneuvon.

Mikä on mahdollinen ongelma?

Jos kyseisiä ajoneuvoja on muutettu telasarjalla ja käytetään lumessa siirtämättä CVT:n ilmanottoa, CVT:n vakioilmanotto voi peittyä täysin lumeen. Näissä olosuhteissa ja suurella kuormituksella variaattorihihna voi ylikuumeta, hajota kappaleiksi ja aiheuttaa tulipalon CVT:n kotelossa. Tämä voi johtaa vakaviin omaisuus- ja henkilövahinkoihin tai jopa kuolemaan.

Mitä malleja ongelma koskee?

Kaikki mallivuoden 2020–2021 HD10-moottorilla varustetut Can-Am® Defender -mallit, jotka on muutettu BRP:n tai jälkimarkkinoinnin telasarjalla käytettäväksi lumessa ajoon ja joissa ei ole BRP:n CVT:n ilmanoton siirtosarjaa.

Mitä pitäisi tehdä? 

Jos ajoneuvoasi on muutettu telasarjalla ja sillä ajetaan lumessa, mutta siinä EI ole BRP:n ilmanoton siirtosarjaa

 • Ota yhteyttä valtuutettuun BRP Can-Am Off-Road -jälleenmyyjään ja sovi ajankohdasta ajoneuvon korjaamiseksi takaisinkutsun mukaisesti. Jälleenmyyjä asentaa BRP:n CVT:n ilmanoton siirtosarjan. Tämä toimenpide kestää noin 1 tunnin.

 • BRP kattaa siirtosarjoihin ja asennukseen liittyvät kustannukset ajoneuvoille, joissa on ennen 17. kesäkuuta 2021 ostettu telasarja.

 • Siirtosarja snorkkelilla varustetuille malleille on saatavana 31. lokakuuta 2021 lähtien.  Muille malleille sarja on jo saatavana. 

 • Vaikka BRP kustantaa turvallisuuden varmistamiseksi siirtosarjat ajoneuvoille, joissa on jälkimarkkinoinnin telasarja, BRP suosittelee asiakkaita edelleen vahvasti ostamaan BRP:n lisävarusteita. 

 • Siihen asti kun siirtosarja on asennettu, BRP suosittelee, että tarkistat CVT:n ilmanoton syvässä lumessa ja varmistat, että tukosta ei ilmene. Jos tukos ilmenee, puhdista lumi varovasti suodattimesta. 

 

Location of the stock CVT for models with snorkel

Location of the stock CVT for models without snorkel

Jos ajoneuvoa EI ole muutettu telasarjalla

 • Ajoneuvoa EI tarvitse päivittää. 
 • Jos haluat asentaa telasarjan tulevaisuudessa, ota yhteyttä BRP:n jälleenmyyjään.

Jos ajoneuvossa on telasarja, mutta sillä EI ajeta lumessa

 • Säilytä tätä kirjettä ajoneuvon käyttäjän käsikirjassa, josta se on helposti tulevien omistajien saatavilla.

Jos ajoneuvossasi on telasarja, sillä ajetaan lumessa ja siinä on jo BRP:n ilmanoton siirtosarja

 • Ajoneuvoa EI tarvitse päivittää. 

Jälkimarkkinoilla tehdyt muutokset eivät estä maksuttoman korjauksen tekoa. Kun korjaus tehdään, nämä muutokset eivät mitätöi olemassa olevaa takuu- tai huoltosopimusta.

Mitä sinun tulee tehdä, jos tämä ilmoitus ei mielestäsi koske sinua?

Ilmoitus on postitettu uusimpien käytettävissämme olleiden tietojen perusteella. Ellet enää omista kyseistä ajoneuvoa tai jos tässä ilmoituksessa on jokin väärä tieto, ota yhteyttä BRP:hen mahdollisimman pian.

 

Turvallisuutesi ja jatkuva tyytyväisyys tuotteisiimme ovat meille ensisijaisia tavoitteita. Pahoittelemme sinulle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, ja olemme sitoutuneet helpottamaan prosessia niin paljon kuin pystymme.

 

Kiitokset ymmärryksestä ja yhteistyöstä. 

Ystävällisin terveisin

BRP Asiakaspalveluosasto

Mikäli sinulla on kysymyksiä, tarvitset apua tai haluat löytää lähimmän valtuutetun BRP  jälleenmyyjään:

 • Käy sivuillamme: www.brp.com
 • Tai soita: +35 89 74 79 04 12