HVORDAN KLE SEG FOR Å KJØRE ATV/SSV

Du er spent, og vi er spente vi også! Men før du drar ut i villmarken, ta på deg riktig utstyr for forholdene du vil møte. Her er en liste over hva vi alltid har på oss når vi kjører offroad

DE 5 TILBEHØRENE DU MÅ HA NÅR DU KJØRER ATV

HJELM AV HØY KVALITET

Nummer én, og det med god grunn, er en solid DOT-godkjent hjelm. Vi har hørt alle grunner til å ikke bruke hjelm, men vi kjøper det bare ikke. Dette er den viktigste enkelte bekledningartikkelen, som også betyr forskjellen mellom en god opplevelse og å bli til en trist statistikk. Invester i den beste hjelmen du har råd til. Den er hva du har på deg for å kjøre ATV eller SSV.

ØYEBESKYTTELSE

Å måtte myse fordi solen, støvet eller vinden er i øynene dine ser ikke bra ut – og det er dessuten farlig. Erfaring har lært oss at kjørebriller er et viktig sikkerhets- og komfortelement som alle bør bruke på en side-om-side eller ATV. (Bonus: de ser også kule ut.)

LANGERMET SKJORTE OG BUKSE

Bruk en langermet topp og slitesterke bukser for å beskytte deg mot skrubbsår, risp, kutt og solen. Hvordan klærne dine sitter er også viktig. Husk at antrekket ditt ikke skal være for posete eller flagrende. Ellers risikerer du å få hekte deg fast i noe.

HANSKER

Det neste du skal tenke på, er hendene dine. Offroadhansker bidrar til å sikre et fast, pålitelig styregrep, og de gir beskyttelse mot gjenstander som kan komme inn i førerhuset. Å bruke dem mens du kjører ATV vil også bidra til å holde hendene varme og komfortable på kalde dager.

STØVLER OVER ANKELHØYDE

Når du tenker på hva du skal ha på deg når du kjører et terrengkjøretøy, husk på føttene dine. Sko med tett tå er et absolutt must, men støvletter over ankelen anbefales på det sterkeste for ekstra støtte og beskyttelse. Ingenting er verre enn å måtte dra i en gjørmete vinsjledning om morgenen og ha våte føtter resten av dagen.

EKSTRA

Ta med ekstra vanntett utstyr og skift av sokker, bukser og skjorte. Lagdeling med en base, midtre lag og ytre skall er en god taktikk som vil holde deg varm, tørr og glad selv når du er på eventyr i flere dager av gangen. Trenger du utstyr for ATV-gjørmekjøring? Ha på deg et sett vadere.


 

Akkurat som med alle andre eventyr i naturen, er det avgjørende å sjekke været. Vindkjølingen i fart vil gjøre det kaldere enn omgivelsestemperaturen. Så i kaldere klima kan det fort bli utrolig kaldt når du først er underveis. Når du har planlagt alt annet – ikke glem å planlegge antrekket fra topp til tå. Nå som du vet hva du skal ha på deg når du kjører ATV eller SSV kan du sette i gang.

Herreklær | Dameklær

Relaterte artikler

kundestøtte
  • Info
    HVORDAN KLE SEG FOR Å KJØRE ATV/SSV

    HVORDAN KLE SEG FOR Å KJØRE ATV/SSV    LES MER