Viktiga saker att packa med för dina ATV- eller SSV-terrängäventyr

DUSTIN JONES ÖVERLEVNADSKIT FÖR ATV-LEDKÖRNING

Vår Can-Am-ambassadör Dustin Jones har många år av terrängkörning under hjälmen. Hans stora erfarenhet har lärt honom vilka ATV-tillbehör som är nödvändiga att ha med sig när du ger dig ut! Dustin säger att du aldrig ska gå ”full distans” utan dessa tillbehör.

VATTEN OCH SNACKS

Detta kan verka grundläggande, men det är viktigt för en dag utomhus. Du kommer att svettas, så ta alltid med dig extra vatten för att få i dig tillräckligt med vätska. Dessutom behöver du ge kroppen extra bränsle för att hålla jämna steg med all ansträngning!

RESERV-DRIVREM

Bör inte saknas i något överlevnadskit för ATV-ledkörning. Dessutom tar den väldigt lite plats, så det finns ingen ursäkt. Den kan rädda dig eller en vän ur en nödsituation.

CAN-AM BATTERIPAKET

Ta med dig en modern, kompakt batteristartare. Det här oumbärliga tillbehöret för ATV och SSV startar inte bara din Can-Am, det laddar även USB-enheter och ger reservkraft till batteridrivna enheter.

DÄCKPLUGGSATS OCH LUFTKOMPRESSOR

Däckpluggar är ett enkelt och effektivt sätt att laga ett punkterat däck i ett trängt läge – och de är bekväma, kompakta och billiga. Ibland räcker det med en lapp och lite luft för att komma hem. På längre turer eller i avlägsna områden är det smart att också ha en luftkompressor. (Obs: vår nödutrustningssats innehåller en luftkompressor!)

BOGSERLINA

Att fastna i lera är inte roligt – men att inte ha ett rep eller en vinsch som kan ta dig ur den är ännu värre! Skaffa bärgningslinor som matchar din körstil från en off-road-leverantör. Följande är viktigt för ATV: använd aldrig spännremmar som bärgnings- eller bogserlinor.

LINQ VERKTYGSSATS

Du bör alltid vara beredd att kunna göra mindre reparationer i terräng. Därför är den officiella LinQ-verktygssatsen en viktig del av SSV/ATV-ledkörning. Den låses på plats på din ATV och är perfekt för snabba reparationer i terräng.

FÖRSTA HJÄLPEN/NÖDUTRUSTNINGSSATS

Här har du alla nödvändiga saker med dig ifall någon skulle skadas. Tänk också på att packa eldstartare, en ficklampa, extra batterier, en spjäla, ett tryckförband och t.o.m. insulin i ditt första-hjälpen-kit – man vet aldrig vems liv man kan rädda genom att vara väl förberedd.

Relaterade artiklar

Kundtjänstsupport
 • Info
  VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?

  VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?  LÄS MER
 • Info
  HUR KÖR MAN SÄKERT MED PASSAGERARE?

  HUR KÖR MAN SÄKERT MED PASSAGERARE?  LÄS MER
 • Info
  VILKET BRÄNSLE TAR MITT ATV- ELLER SSV-FORDON?

  VILKET BRÄNSLE TAR MITT ATV- ELLER SSV-FORDON?  LÄS MER
 • Licensing
  Krav för att köra ATV eller SSV

  Krav för att köra ATV eller SSV  LÄS MER