LÄMPLIG KLÄDSEL NÄR DU KÖR ATV/SSV-FORDON

Du vill genast ut och köra, och vi också! Men innan du ger dig ut i vildmarken bör du ta på dig rätt förarutrustning för de faktiska förhållandena. Här är en lista över vad vi alltid har på oss när vi kör terrängkörning

DE 5 TILLBEHÖREN SOM ÄR NÖDVÄNDIGA FÖR ATV-KÖRNING

HJÄLM AV HÖG KVALITET

Det första och allra viktigaste är en hel, DOT-godkänd hjälm. Vi har hört alla möjliga skäl för att inte använda hjälm, men vi köper dem inte. Detta är det absolut viktigaste plagget och är skillnaden mellan att ha roligt och att bli en siffra i statistiken. Investera i den bästa hjälmen du har råd med. Det är den bästa klädseln när du kör en ATV eller SSV.

ÖGONSKYDD

Att behöva kisa för att du har solen, dammet eller vinden i ögonen är inte bra – och det är dessutom riktigt farligt. Erfarenheten har lärt oss att skyddsglasögon är en viktig säkerhets- och komfortartikel som alla bör använda på en SSV eller ATV. (Bonus: de ser dessutom coola ut.)

LÅNGÄRMAD SKJORTA OCH BYXOR

Ta på dig en långärmad överdel och slitstarka byxor för att skydda dig mot skrubbsår, skärsår och solen. Det är också viktigt hur kläderna sitter. Tänk på att kläderna inte ska vara för lösa eller för stora. Annars riskerar du att fastna i något.

HANDSKAR MED HELA FINGRAR

Därefter gäller det händerna. Terränghandskar hjälper till att ge ett fast och pålitligt grepp om ratten/styret och skyddar mot föremål som kan komma in i hytten. Genom att använda dem när du kör ATV kan du också hålla händerna varma och sköna under kalla dagar.

KÄNGOR SOM NÅR ÖVER VRISTEN

När du funderar på vad du ska ha på dig på ett terrängfordon ska du inte glömma fötterna. Skor med sluten tå är ett absolut måste, men kängor som når över vristen rekommenderas starkt för extra stöd och skydd. Inget är värre än att behöva dra en lerig vinschlina på morgonen och ha våta fötter resten av dagen.

EXTRA

Ta med dig extra vattentäta kläder och byte av strumpor, byxor och tröja. Att klä sig lager på lager med bas-, mellan- och ytterplagg är ett bra sätt att hålla sig varm, torr och nöjd även när man är ute på äventyr flera dagar i sträck. Behöver du kläder för ATV-gyttjekörning? Ta på dig vadarbyxor.


 

Precis som för alla andra äventyr utomhus är det viktigt att kolla vädret. Vindavkylning vid hastighet gör att det blir kallare än omgivningstemperaturen. I kallare klimat kan det därmed bli otroligt kyligt när man väl har börjat köra. Du har planerat allt annat – glöm inte att planera vad du ska ha på dig från topp till tå. Nu när du vet vad som är lämplig klädsel när du kör ATV eller SSV kan du ge dig ut!

Herrkläderl | Damkläder

Relaterade artiklar

Kundtjänstsupport
  • Info
    LÄMPLIG KLÄDSEL NÄR DU KÖR ATV/SSV-FORDON

    LÄMPLIG KLÄDSEL NÄR DU KÖR ATV/SSV-FORDON    LÄS MER