MAJA ODDEN

Född att leva nära naturen

Norge är kontrasternas land. Från de djupaste fjordarna till de högsta bergstopparna, naturen här är både vacker och oförlåtande. I århundraden har det norska folket hittat sätt att leva tillsammans med naturen.

Friheten att ströva är en lag som tillåter alla att vandra fritt på icke odlad mark.

FRIHET

Att växa upp på en liten ö långt bort från storstäderna och den stora civilisationen med skogen nära och havet som omger så långt man kan se, det är frihet för Maja Odden.

Maja Odden är 24 år gammal, hon bor på den lilla ön Flostaøya som ligger utanför Arendal i södra Norge. Hon växte upp här omgiven av natur och hav. Hon bor fortfarande här med sin son och sin hund.

Hennes passion för friluftsliv och jakt väcktes i tidig ålder när hon ville göra som sina äldre syskon. Hennes kall mot naturen har alltid varit en stor del av hennes liv.
 

TILL BERGEN

Att få tillgång till de bästa platserna för jakt kan vara utmanande, det finns flera hinder du måste övervinna för att komma dit du vill.

Kampen för att dra ner ett djur från berget och vara med i hela processen, är väldigt viktig för Maja.

För att bli en mer självständig jägare förklarar Maja att Traxtern har varit en fantastisk följeslagare. ”Traxtern har varit väldigt viktig och kanske lite revolutionerande för mig eftersom jag nu har möjlighet att gå upp på berget för att jaga rådjur ensam utan att förlita mig på att andra står redo att hjälpa mig om jag fäller något. Nu kan jag hjälpa mig själv, jag har ett fordon som underlättar min jaktdag och som gör mig mer självständig”.
 

FORTSÄTTER ARVET

Eftersom Maja introducerades till friluftsliv när hon var ung, vill hon ge över facklan till sin son. Hon hoppas att han också kommer att uppskatta naturen lika mycket som hon själv. Svaret kommer med tiden. Se videon för att se hur Maja använder Traxtern i sin vardag.

SETT I DET HÄR AVSNITTET

 • Traxter
  2024

  Traxter

  Pris från 191 900 kr

  Pris från 191 900 kr

  Traxter är extra robust för att ta dig bortom vardagen och den mest kapabla bland Can-Am SSV. På jobbet, på jaktturer, på gården och överallt där du behöver få jobbet väl gjort.

SE DET ANDRA EPISODEN

 • Jade Isomäki

  Jade Isomäki  LÄS MER