Bjørn Tverberg

Byggledare på Gausta Ski Center

Bjørn och hans personal på Gausta Ski Center arbetar året om för att säkerställa perfekta förhållanden för sina gäster. ”Jag tror inte folk vet hur många timmar vi är ute för att få i gång backarna.” Över trettio kilometer spår och tvåhundrafemtio kanoner ska underhållas, och det innebär långa dagar med jobb i alla slags väder och förhållanden.

Snö, slask och kyla är dagliga utmaningar, och då är Traxter det idealiska verktyget. ”Traxtern är ett fantastiskt hjälpmedel när vi jobbar med underhåll”, berättar Bjørn. På de branta sluttningarna känns de stadiga maskinerna trygga för Bjørn och hans arbetare. Till och med i backar som gör de flesta alpinister nervösa. Traxtern sitter som gjuten i backen. Det stora flaket bak gör att de kan ha med sig alla verktyg de behöver, och möjligheten att sätta på extraljus är ovärderlig under nattarbete.

Bjørn och hans personal använder Traxtern för underhåll och transport både på sommaren och vintern. De använder hjul på sommaren och går lätt över till banddrift när vintersäsongen börjar. Extra trevlig är Traxtern under de kalla månaderna. När man måste röra sig över stora avstånd och jobba till sent på kvällen, ser den stängda kupén och värmeaggregatet till att Bjørn och hans personal kan både värma händerna och tina frusna kroppsdelar. ”Om du ser på hur många timmar vi använder dem under året, så är vi beroende av dem. Vi skulle inte klara oss utan.”

TITTA PÅ HANS BERÄTTELSE

”Traxtern är ett fantastiskt hjälpmedel när vi jobbar med underhåll”

- Bjørn

CAN-AM TRAXTER

DET ENDA VERKTYGET DU BEHÖVER OAVSETT JOBBETS STORLEK

Traxter förenar förmågan hos en arbetshäst med andan hos våra oslagbara offroad-maskiner, för enastående kapacitet som inte ger sig i första taget.

DELA MED OSS AV DIN BERÄTTELSE

#CANAMOFFROADLIVIN

Vi vill höra från dig. Hur har Can-Am förändrat ditt liv, eller motiverat dig att göra mer och utmana dig själv? Dela din resa med taggen #CanAmOffRoadLivin - vi kan komma att kontakta dig och dela din historia.