Olav Wollebæk

Bonde och hantlangare. Bonde och allsysslare. Hemsedal

"Man blir lat av att äga en Traxter" – stora ord från en man som sällan sitter ner, nämligen bonden och allsysslaren Olav. ”Som bonde blir man aldrig färdig, man vill bara bygga om och göra saker lättare och enklare.”Olav köpte Traxtern av nyfikenhet, och förväntningarna har överträffats gång på gång. ”Det är ett av de bästa sommarfordon jag någonsin har haft.” Han har nu halverat användningen av traktorn.

För Olav använder Traxtern till nästan allt. Planera mark, dra hästsläp, köra ved till stugorna, flytta får och så vidare. Tippfunktionen på flaket gör också livet lätt. ”Jag använder den också mycket för jakt, med bösshållare baktill, och rådjur och hjort är väldigt lätt att forsla på flaket. Den flyter också över myrarna, även om man inte skulle tro det. Så länge det finns lite gräs där går det bra.” Som fårbonde arbetar Olav också mycket med stängsling. ”Vinschen sitter fram och är fantastisk att spänna stängslet med.”Och Olav som rör sig mycket i ojämn terräng, uppskattar också säkerheten som Traxter erbjuder, både i form av förarkupé med vältbur och stabilitet: ”Du fegar ut innan den välter.”

Olavs Traxter har också tre säten, vilket innebär att han kan ta med sig extra arbetskraft. Mycket användbart för en maskin som inte heller lämnar mycket spår i naturen, mycket mindre än en bil. ”För en bonde blir det mycket manuellt arbete och bärande, men flaket är genialt för man får med sig allt man behöver, och det är också en väldigt bra landningsplats för drönare”, som Olav använder alltmer i sitt arbete. ”Man sitter inne i förarkupén och har kontroll över drönaren. Om det regnar finns det dörrar och fönster.”Olav berättar också att han har haft maskinen inne på standardservice men annars inte haft några fel på den. ”Ett fantastiskt fordon, jag kan inte beskriva det en gång, jag är så nöjd med den.”

TITTA PÅ HANS BERÄTTELSE

“Det är ett av de bästa sommarfordon jag någonsin har haft.”

- Olav

CAN-AM TRAXTER

DET ENDA VERKTYGET DU BEHÖVER OAVSETT JOBBETS STORLEK

Traxter förenar förmågan hos en arbetshäst med andan hos våra oslagbara offroad-maskiner, för enastående kapacitet som inte ger sig i första taget.

DELA MED OSS AV DIN BERÄTTELSE

#CANAMOFFROADLIVIN

Vi vill höra från dig. Hur har Can-Am förändrat ditt liv, eller motiverat dig att göra mer och utmana dig själv? Dela din resa med taggen #CanAmOffRoadLivin - vi kan komma att kontakta dig och dela din historia.