Mikä on paras mönkijä lumitöihin?

Talvi tulee ja pian tupruttaa lunta. Saako jo pelkkä ajatus pihan kolaamisesta hien kohoamaan otsalle? Aivan turhaan, kun voisit päinvastoin nauttia raikkaasta talvisäästä ja antaa mönkijän pöllyttää lunta puolestasi. Yhä useampi suomalainen on nimittäin huomannut, että traktorimönkijä on verraton apuri lumitöissä. Olipa kyse taloyhtiön, omakotitalon tai mökin pihasta, mönkijään voidaan kätevästi liittää lumilevy tai lumilinko, jolloin lumen auraamiseen ei tarvitse kutsua traktoria. Sitä paitsi mönkijä auraa lunta ketterämmin kuin traktori, joten jälki on tarkempaa ja istutuksillekin hellävaraisempaa. Mönkijän lumilinko puolestaan auraa niin jää- kuin metsätietkin. Mutta millainen mönkijä lumitöihin kannattaa hankkia? Laadukas tietenkin, ja siitä ei Can-Amin osalta ole epäilystäkään. Valitset vain tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon monipuolisesta mallistostamme – seuraavassa on esitelty muutama oiva vaihtoehto.

 

Laaja valikoima eri tarpeisiin

Can am Traxter on kaikkien aikojen kyvykkäin mallimme ja nimenomaisesti kehitetty kovaan työhön. Se ei pelästy pakkasta tai kavahda kinoksia tai muutakaan, mitä talvi voi tuoda tullessaan. Tämä lujatekoinen traktorimönkijä tarjoaa tinkimätöntä suorituskykyä ja mukavuutta, jotta suoriudut päivittäisistä lumitöistä ilman puurtamisen tuntua. Entä jos hoidettava piha on pieni tai mökkitie kapea? Ei huolta! Ketteryys on nimenomaisesti mönkijöiden valtti, ja kompakti Can am maverick trail tarjoaa sitä ahtaissakin paikoissa. Kyseessä on mallistomme kapein rinnakkain istuttava traktorimönkijä, ja se mukautuu helposti niin eri käyttötarkoituksiin kuin vaihteleviin olosuhteisiinkin. Pienestä koosta huolimatta Maverick Trailissa ei ole tingitty mukavuudesta, joten sillä on ilo ajaa säässä kuin säässä. Luksusta lumitöihin tuovat lisävarusteina saatavat lämmin hytti sekä ratti- ja istuinlämmittimet – näin nautit ajamisesta talvella vieläkin enemmän.

 

Luotettava työjuhta

Jos etsit mönkijää raskaaseenkin työkäyttöön, Can am outlander tarjoaa kaikki tarvittavat perusominaisuudet talviolosuhteisiin. Mönkijöiden aateliin kuuluvassa Outlanderissa teho ja vakaus ovat tasavertaisia, ja malleista löytyy Suomen ankaraan talveen suunniteltua, olosuhteissamme testattua luotettavuutta. Teknologisesti edistyksellisen Outlanderin käsiteltävyys on luokkansa varminta, ja siinä on myös suurimmat hevosvoimat. Can am telamönkijä etenee lumessa lähes yhtä sujuvasti kuin moottorikelkka. Lisävarusteena saatava mönkijän puskulevy auraa kätevästi metsätiet, ja teloilla varustettuna tämä työjuhta auttaa jopa talvisissa metsätöissä. Monipuoliset Apache telasarjat sopivat useimpiin Can-am-ajoneuvoihin. Ne toimivat maastosta, säästä ja vuodenajasta riippumatta, ja niiden pito-ominaisuudet ovat vertaansa vailla.

 

Lisävarusteista monipuolisuutta ja lisätehoa 

Mönkijän lisävarusteet auttavat saamaan can am mönkijästä kaiken irti ympäri vuoden ja helpottavat elämää. Puskulevyn avulla lumityöt hoituvat alta aikayksikön. ProMount-lisävarusteiden mallisto on luotu sekä ammattilaisille että innokkaille harrastajille, jotka haluavat nostaa työkalupakkinsa varustelun seuraavalle tasolle. Mönkijä lumilevyllä pitää pitkätkin kujat siisteinä, kun lumi saadaan heitettyä kauemmas. Can-Am onkin suunnitellut monikäyttöiset mönkijän puskulevyt mahdollisimman tehokkaiksi rungosta terään asti. ProMount-terästerät on suunniteltu tehokkaaseen auraukseen, ja niitä on saatavana useassa eri koossa. Terän muotoilun ansiosta lumi aurautuu parhaalla mahdollisella tavalla kaikilla puskulevyn kulmilla. On myös mahdollista liittää hiekoitin mönkijään tai hankkia lumilinko mönkijän eteen. Mönkijä on siis melkein kuin pyörillä kulkeva talonmies, mitä tulee talvisiin kunnossapitotöihin.

Hankalia sääolosuhteita ei olekaan, kun vaan osaa varustautua oikein. Kun pakkanen paukkuu ja lumitöiden parissa vierähtää pidempi aika, traktorimönkijä lämpöhytillä on erinomainen valinta. Alkuperäiset Can-Am-ohjaamot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan säältä ja kylmältä. Unohda siis hiki hatussa kolaaminen ja erillinen lumilinko, joka seisoisi kesän varastossa tyhjänpanttina. Monipuolinen can am mönkijä hoitaa lumityöt kätevästi, eikä takuulla jää toimettomaksi muinakaan vuodenaikoina. Tutustu talvikäyttöön tarkoitettuihin hyödyllisiin lisävarusteisiin ja tee mönkkäristäsi todellinen lumimönkijä. Kunnon varustuksella lumentuloa suorastaan odottaa, ja lumityöt ovat päivän kohokohta! Saat ajoneuvosi kanssa täysin yhteensopivat mönkijän lisälaitteet can am jälleenmyyjiltä.

SAATAT OLLA KIINNOSTUNUT MYÖS

  • Can-Am-hyötyajoneuvojen osto-opas

    Can-Am-hyötyajoneuvojen osto-opas    TUTUSTU