Hur kör jag min SSV eller ATV i olika typer av terräng?

Att äga ett ATV- eller SSV-terrängfordon innebär att du kan köra nästan överallt. Frågan är:hur hanterar och presterar fordonet på olika underlag? Här är några allmänna riktlinjer för att du ska få en uppfattning om vad du kan stöta på när du tar på dig hjälmen.

Så många underlag, så lite tid

Lös jord, mjuk mark, packad sand: det finns mycket att ta in, så bekanta dig med ditt SSV- eller ATV-fordon och terrängen antingen på en öppen plats eller en vältrafikerad led.

 

ASFALTERADE YTOR

Om du behöver köra korta sträckor på asfalt, betong eller liknande, använd 2x4-drift och kör försiktigt: det är ett terrängfordon, inte ett vägfordon, och det är inte konstruerat för asfalt eller vägar.

BACKAR

Behandla varje backe med försiktighet och kör uppåt eller nedåt i så rak linje som möjligt. Anledningen? Att köra med lutning, eller skråkörning flyttar fordonets vikt till exakt det ställe där du inte vill ha den och kan leda till att fordonet välter.

GYTTJA

Innan du kör ner i ett gyttjehål bör du inspektera både terrängen och din maskin. Hur djupt är det? För både standardmodeller och X mr-modeller ska du försöka hålla däcken synliga hela tiden. (Håll också kylaren ren!)

SNÖ

Ja, du kan absolut ta ut ditt Can-Am Off-Road-fordon på vintern. Det blir dock mindre grepp när du accelererar, svänger och stannar. Vi bromsar oftare på vintern för att hålla temperaturen uppe och minska snö- och isbildning.

STENAR OCH KLIPPOR

Du är nybörjare, eller hur? Om så är fallet, hitta en erfaren observatör eller en terrängklubb och ta det lugnt.


 

Ditt SSV- eller ATV-terrängfordon kan ta dig nästan överallt – och kanske kommer du en dag att stöta på alla typer av terräng under en enda tur. Förbered dig, kör i din egen takt... och börja samla på dig erfarenhet.

Relaterade artiklar

Kundtjänstsupport
 • Info
  VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?

  VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?  LÄS MER
 • Info
  HUR KÖR MAN SÄKERT MED PASSAGERARE?

  HUR KÖR MAN SÄKERT MED PASSAGERARE?  LÄS MER
 • Info
  Viktiga saker att packa med för dina ATV- eller SSV-terrängäventyr

  Viktiga saker att packa med för dina ATV- eller SSV-terrängäventyr  LÄS MER
 • Licensing
  Krav för att köra ATV eller SSV

  Krav för att köra ATV eller SSV  LÄS MER