We beseffen dat sommigen onder u al een tijd wachten om uw producten te ontvangen en we begrijpen hoe teleurstellend het is dat u het rijseizoen niet kunt starten zoals gepland. We willen ons daarvoor verontschuldigen.

We blijven kampen met moeilijkheden omwille van de pandemie, inclusief een tekort aan elektronische componenten, vertragingen in transport en recenter ook tekorten aan arbeidskrachten. Dat alles, plus de hoge vraag naar onze producten voor de openbare weg, zal waarschijnlijk in vertraagde leveringen voor uw voertuig resulteren. Maar wij stoppen niet wanneer het moeilijk wordt..

Onze 20.000 medewerkers doen alles wat ze kunnen met u, onze klanten, in het achterhoofd. We hebben wereldwijd extra leveranciers gezocht en diverse vluchten gecharterd om onderdelen sneller te verkrijgen. We hebben onze productie- en opslagcapaciteit verhoogd. We hebben productieplanningen gewijzigd en units geassembleerd met vertraagde componenten die we zelf of bij de dealer achteraf hebben geplaatst. We zijn erin geslaagd weekend- en nachtwerk uit te breiden, waarbij enkele van onze faciliteiten 24/7 draaien Verschillende kantoormedewerkers hebben zich ook vrijwillig aangeboden buiten de normale werkuren te werken om producten op de assemblagelijn te bouwen

President & CEO José Boisjoli bespreekt wat we eraan doen om onze producten zo snel mogelijk bij u te krijgen.

Vertraagde leveringen

Boodschap van onze
President en CEO

We weten dat deze situatie verre van ideaal is, maar we blijven ons, samen met onze dealers, inzetten om extra inspanningen te leveren, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van onze producten.

We blijven ons, samen met onze dealers, inzetten om extra inspanningen te leveren, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van onze producten. U kunt contact met hen opnemen voor updates betreffende uw bestelling. Zij beschikken over de meest recente informatie. Als u verder nog vragen hebt, is onze klantendienst ook beschikbaar op het nummer 0032 9 218 2600.

Vaak gestelde vragen

We weten dat avonturen beleven en herinneringen creëren met onze producten belangrijk is, en we verontschuldigen ons dat deze vertragingen uw plannen in de war kunnen sturen. We doen er alles aan om onze modellen zo snel mogelijk te leveren. We verhogen onze productiecapaciteit om de impact die u voelt te beperken. Zoals vele andere bedrijven ervaren we vertragingen omwille van beperkingen in de toeleveringsketen in combinatie met de populariteit van onze producten. We zullen updates meedelen aan uw dealer van zodra deze beschikbaar zijn.

Onze excuses voor de vertraging, die te maken heeft met het wereldwijde tekort aan onderdelen en de hoge vraag en logistieke uitdagingen. Als u niet tevreden bent met de verwachte leveringsplanning van uw voertuig, kunt u samen met uw dealer de beschikbare opties bekijken.

We zetten ons in om zo snel mogelijk te leveren, maar als u een terugbetaling van uw voorschot wenst, kunt u daarvoor rechtstreeks contact opnemen met uw dealer. Als u verder nog hulp nodig hebt, kunt u ons ook bellen op het nummer 0032 9 218 2600

Ja, de fabrieken van BRP wereldwijd zijn operationeel en onze productieteams draaien overuren. BRP heeft extra ploegendiensten toegevoegd om de productiecapaciteit te verhogen, en we hebben onze productiefaciliteiten uitgebreid om te voldoen aan de huidige en toekomstige groei.

We zien dat de populariteit van onze producten en de onzekerheid van producten met de wereldwijde toeleveringsketen blijven aanhouden, en de situatie is onzeker op dit moment. U kunt er echter vanop aan dat we zwaar investeren om creatieve oplossingen te bedenken, en dat onze teams overuren draaien om de impact op u allemaal te beperken.

Omwille van beperkingen in de toeleveringsketen in de productie is het mogelijk dat wijzigingen nodig zijn. Raadpleeg uw dealer om te weten te komen of uw bestelling wordt beïnvloed door deze wijzigingen.

Uw lokale BRP dealer beschikt over de meest accurate verzendinformatie en we raden u aan rechtstreeks contact met hen op te nemen.

We investeren in manieren om onze productieniveaus te handhaven en we doen alles wat we kunnen om uw product tijdig te leveren. Wees gerust dat alle medewerkers van BRP zich inzetten om dat voor u klaar te spelen.

Het is belangrijk voor ons om de kwalitatieve producten te leveren die u verwacht. BRP blijft zich dan ook inzetten om onze strenge kwaliteitsnormen te handhaven, ongeacht de beperkingen in de productie die we momenteel ervaren.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet?

We zijn er om u te helpen