EENVOUDIG RIJDEN IN OPEN LUCHT

De modellen van Can-Am On-Road zijn ontworpen om eenvoudig te besturen en er moeiteloos mee te rijden. Geniet van een spannende rijervaring in open lucht in alle gemoedsrust! Onder bepaalde omstandigheden geen motorrijbewijs (A) vereist om onze voertuigen te besturen. Meer info hieronder ...

VOORDELEN VAN 3 WIELEN

STABILITEIT

Met twee wielen vooraan en één enkel wiel achteraan worden de modellen van Can-Am gekenmerkt door hun Y-vormige architectuur. Deze opstelling biedt de ervaring van rijden op een motorfiets in open lucht, maar garandeert een goede wegligging, die doet denken aan een sportwagen. Deze bijzondere eigenschap draagt trouwens bij tot een ongeëvenaarde rijervaring en stijl!

VEILIGHEID

Het VSS-systeem (voertuigstabilisatiesysteem) combineert verschillende technologieën uit de autosector, zoals het befaamde ABS (antiblokkeersysteem), om het gedrag van het voertuig te bewaken en het voor de bestuurder mogelijk te maken in alle vertrouwen te rijden, ongeacht de omstandigheden op de weg.

EENVOUD

Met een automatische transmissie op de Ryker en semi-automatische op de Spyder hoeft u maar een vinger te bewegen om te schakelen! De achteruitrijfunctie vereenvoudigt dan weer uw dagelijkse manoeuvres, zodat uw inspanningen maximaal gericht zullen zijn op genieten van de weg die zich voor u uitstrekt!

WELK RIJBEWIJS HEB IK NODIG?

IN BELGIË

U kunt een model van Can-Am On-Road besturen met een autorijbewijs (B), als u uw rijbewijs behaald hebt voor 1 mei 2013.

Voor alle nieuwe rijbewijzen, behaald in België na 1 mei 2013, moet u beschikken over één van de volgende rijbewijzen om een model van Can-Am On-Road te besturen:

- Motorrijbewijs (A)

- Autorijbewijs (B) + 4 uur opleiding (in een rijschool).

De minimumleeftijd is 21 jaar.

IN NEDERLAND

U kunt een model van Can-Am On-Road besturen met een autorijbewijs (B), als u uw rijbewijs behaald hebt voor 19 januari 2013.

Voor alle nieuwe rijbewijzen behaald in Nederland na 19 januari 2013 hebt u een rijbewijs A (motor) nodig om een model van Can-Am On-Road te besturen en moet u minstens 22 jaar oud zijn.

MEER INFORMATIE OVER HET VEREISTE RIJBEWIJS

4 UUR OPLEIDING VOOR BELGIË

Voor de opleiding van 4 uur hoeft er geen examen te worden afgelegd. Het gaat om 4 uur praktijkopleiding. De vereiste minimumleeftijd om zich in te schrijven is 21 jaar.

MOTORRIJBEWIJS (A) VOOR NEDERLAND

Motorrijbewijs omvat een rijexamen bestaande uit een theoretische en praktische proef.

Voor de theoretische proef moet u 25 vragen beantwoorden over de verkeersveiligheid en moet u minstens 12 daarvan correct beantwoorden om te slagen. Vervolgens moet u 40 nieuwe vragen beantwoorden, 30 over de verkeerswetgeving en 10 die uw inzicht testen. U dient een minimumscore van 35 op 40 te behalen.

Wanneer u geslaagd bent voor de theorie en voldoende rijuren hebt, kunt u het praktijkexamen afleggen.

De proef duurt 45 minuten tot een uur. Deze duur is afhankelijk van het feit of u al dan niet bent geslaagd voor een tussentijdse toets. Tijdens deze toets moet u bewijzen dat u met het voertuig kunt vertrekken en dat u het voertuig kunt parkeren. Als u slaagt voor deze proef, hoeft u deze maneuvers niet meer te doen tijdens het examen, waardoor u tijd wint en stress bespaart.

WAAROM IS DIT NODIG?

Via de opleiding en het motorrijbewijs (A) kunt u alvast vertrouwd raken met een nieuw soort voertuig. Via theoretische lessen en praktische oefeningen helpen zij u rustig en met respect voor andere weggebruikers te leren rijden. Zodat het plezier van rijden op de openbare weg en gemoedsrust steeds deel blijven uitmaken van de ervaring met een Can-Am.

ERKENDE RIJSCHOLEN

Voor de beste omkadering en een aangepaste opleiding voor 3-wielers nodigen wij u uit contact op te nemen met de dichtstbijzijnde dealer. Hij zal u doorverwijzen naar een partnerschool, zodat u een gedegen opleiding op een Ryker of Spyder kunt volgen.

INFORMATIE AANVRAGEN BIJ EEN DEALER

CONTACT OPNEMEN MET DE DICHTSTBIJZIJNDE DEALER VOOR BEGELEIDING