EENVOUDIG RIJDEN IN OPEN LUCHT

De modellen van Can-Am On-Road zijn ontworpen om eenvoudig te besturen en er moeiteloos mee te rijden. Geniet van een spannende rijervaring in open lucht in alle gemoedsrust! Onder bepaalde omstandigheden geen motorrijbewijs (A) vereist om onze voertuigen te besturen. Meer info hieronder ...

VOORDELEN VAN 3 WIELEN

STABILITEIT

Met twee wielen vooraan en één enkel wiel achteraan worden de modellen van Can-Am gekenmerkt door hun Y-vormige architectuur. Deze opstelling biedt de ervaring van rijden op een motorfiets in open lucht, maar garandeert een goede wegligging, die doet denken aan een sportwagen. Deze bijzondere eigenschap draagt trouwens bij tot een ongeëvenaarde rijervaring en stijl!

VEILIGHEID

Het VSS-systeem (voertuigstabilisatiesysteem) combineert verschillende technologieën uit de autosector, zoals het befaamde ABS (antiblokkeersysteem), om het gedrag van het voertuig te bewaken en het voor de bestuurder mogelijk te maken in alle vertrouwen te rijden, ongeacht de omstandigheden op de weg.

EENVOUD

Met een automatische transmissie op de Ryker en semi-automatische op de Spyder hoeft u maar een vinger te bewegen om te schakelen! De achteruitrijfunctie vereenvoudigt dan weer uw dagelijkse manoeuvres, zodat uw inspanningen maximaal gericht zullen zijn op genieten van de weg die zich voor u uitstrekt!

WELK RIJBEWIJS HEB IK NODIG?

De Europese Richtlijn voor Rijbewijzen is vanaf 1 mei 2013 van kracht in België. De richtlijn bevat de volgende wijziging: alle rijbewijzen verstrekt voor 1 mei 2013 blijven geldig. U vindt hieronder de verschillende voorwaarden waarbij u met Can-Am On-Road voertuigen mag rijden.

BELGIË

MET AUTORIJBEWIJS (B)

Als u uw autorijbewijs (B) voor 1 mei 2013 heeft ontvangen, mag u voertuigen van Can-Am On-Road in de gehele EU besturen.

Als u uw autorijbewijs (B) na 1 mei 2013 heeft onvangen, mag u voertuigen van Can-Am On-Road in België besturen onder de volgende twee voorwaarden:
• U bent tenminste 21 jaar oud;
• Op uw rijbewijs staat de code 373. Deze code wordt toegevoegd nadat u de 4 uur officiële opleiding heeft gevolgd.

MET MOTORRIJBEWIJS (A)

U mag voertuigen van Can-Am On-Road besturen met een motorrijbewijs (A) in België en de gehele EU onder één van de volgende voorwaarden:
• U bent tenminste 24 jaar oud (zonder verdere vereisten);
• U bent minstens 22 jaar oud (onder voorwaarden).

NUTTIGE LINK

NEDERLAND

MET AUTORIJBEWIJS (B)

Als u uw autorijbewijs (B) heeft ontvangen voor 19 januari 2013, mag u in de gehele EU voertuigen van Can-Am On-Road besturen.

Als u uw autorijbewijs (B) heeft onvangen na 19 januari 2013 is een motorrijbewijs (A) vereist.

MET MOTORRIJBEWIJS (A)

Vanaf de leeftijd van 21 jaar mag u in Nederland en in de gehele EU voertuigen van Can-Am On-Road besturen met een motorrijbewijs (A).

NUTTIGE LINK

Als u twijfelt of u voertuigen van Can-Am On-Road mag besturen, informeer dan bij de overheid welk rijbewijs u nodig heeft om een "driewielige motorfiets met meer dan 15 kW vermogen" te besturen, of raadpleeg hier de voorwaarden van uw rijbewijs in de EU-richtlijn.

MEER INFORMATIE OVER HET VEREISTE RIJBEWIJS

4 UUR OPLEIDING VOOR BELGIË

Voor de opleiding van 4 uur hoeft er geen examen te worden afgelegd. Het gaat om 4 uur praktijkopleiding. De vereiste minimumleeftijd om zich in te schrijven is 21 jaar.

MOTORRIJBEWIJS (A) VOOR NEDERLAND

Motorrijbewijs omvat een rijexamen bestaande uit een theoretische en praktische proef.

Voor de theoretische proef moet u 25 vragen beantwoorden over de verkeersveiligheid en moet u minstens 12 daarvan correct beantwoorden om te slagen. Vervolgens moet u 40 nieuwe vragen beantwoorden, 30 over de verkeerswetgeving en 10 die uw inzicht testen. U dient een minimumscore van 35 op 40 te behalen.

Wanneer u geslaagd bent voor de theorie en voldoende rijuren hebt, kunt u het praktijkexamen afleggen.

De proef duurt 45 minuten tot een uur. Deze duur is afhankelijk van het feit of u al dan niet bent geslaagd voor een tussentijdse toets. Tijdens deze toets moet u bewijzen dat u met het voertuig kunt vertrekken en dat u het voertuig kunt parkeren. Als u slaagt voor deze proef, hoeft u deze maneuvers niet meer te doen tijdens het examen, waardoor u tijd wint en stress bespaart.

WAAROM IS DIT NODIG?

Via de opleiding en het motorrijbewijs (A) kunt u alvast vertrouwd raken met een nieuw soort voertuig. Via theoretische lessen en praktische oefeningen helpen zij u rustig en met respect voor andere weggebruikers te leren rijden. Zodat het plezier van rijden op de openbare weg en gemoedsrust steeds deel blijven uitmaken van de ervaring met een Can-Am.

ERKENDE RIJSCHOLEN

Voor de beste omkadering en een aangepaste opleiding voor 3-wielers nodigen wij u uit contact op te nemen met de dichtstbijzijnde dealer. Hij zal u doorverwijzen naar een partnerschool, zodat u een gedegen opleiding op een Ryker of Spyder kunt volgen.

INFORMATIE AANVRAGEN BIJ EEN DEALER

CONTACT OPNEMEN MET DE DICHTSTBIJZIJNDE DEALER VOOR BEGELEIDING