Elektrische kabelbomen voorspatborden wellicht los - Mogelijk vermogensverlies

 

Beste BRP-klant, 

 

Deze kennisgeving is volgens de toepasselijke wetten naar u verzonden. BRP heeft besloten dat er een defect met betrekking tot de veiligheid van motorvoertuigen bestaat bij de volgende voertuigen. Daarom voert BRP een veiligheidsterugroepactie uit. 

 

Uit onze gegevens blijkt dat u een voertuig bezit dat hier mogelijk bij betrokken is.

 

Wat is het potentiële probleem? 

De elektrische kabelboom van het standlicht en het knipperlicht in de voorspatborden zit wellicht los en maakt contact met de banden. Na verloop van tijd kan dit leiden tot kortsluiting, waardoor de motor tijdens het rijden afslaat en het voertuig niet opnieuw kan worden gestart. Als dit gebeurt, is het voertuigstabiliteitssysteem (VSS), dat het antiblokkeerremsysteem (ABS) omvat, niet beschikbaar. Deze situatie kan het risico van een ongeval verhogen.

 

Over welke modellen gaat het precies?

2019 tot 2021 en specifieke serienummers van 2022 en 2023 Can-Am® Ryker voertuigen

 

Wat moet u doen?

  • Neem onmiddellijk contact op met een erkende BRP Can-Am dealer en maak een afspraak om de terugroepactie om veiligheidsredenen aan uw voertuig te laten uitvoeren.

  • De reparatie is bedoeld om de kabelboom te bevestigen met een correcte routering in de voorspatborden. De procedure duurt minder dan een uur.

  • BRP zal uw voertuig gratis repareren.

  • Bij afslaan van de motor als gevolg van kortsluiting kunt u blijven sturen en remmen, maar de snelheid niet handhaven. Het voertuigstabiliteitssysteem (VSS), dat het antiblokkeerremsysteem (ABS) omvat, is niet beschikbaar. U kunt het voertuig niet opnieuw starten.

  • Bij leasen van dit voertuig:

  • Stuur een kopie van deze brief naar de leasingnemer binnen tien werkdagen na de dag waarop u deze brief hebt ontvangen.
  • Doe hetzelfde met alle toekomstige brieven over deze veiligheidsterugroepactie.

 

 

Wat moet u doen als u denkt dat dit bericht u per vergissing is toegestuurd?

Dit bericht werd u verstuurd volgens de recentste informatie in ons bezit.

Als u dit voertuig niet langer in uw bezit hebt of bepaalde informatie betreffende uw naam of adres onjuist is, vragen we u zo snel mogelijk contact op te nemen met BRP.

 

Uw veiligheid staat bij ons voorop en het is voor ons belangrijk dat u tevreden blijft met onze producten. Wij verontschuldigen ons voor mogelijk ongemak en zijn toegewijd om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

 

We danken u voor uw onmiddellijke aandacht in deze kwestie. 

 

Hoogachtend,

 

BRP Klantenserviceafdeling

 

Heeft u nog vragen, heeft u hulp nodig of zoekt u uw dichtstbijzijnde erkende BRP dealer:

• Ga naar: www.brp.com

• Of bel: 0032 9 218 26 00