Slijtage kettingwiel vooraan - Potentieel verlies van aandrijving

 

Beste BRP-klant, 

 

Na de vorige kennisgeving van mei 2022 wordt deze bijgewerkte kennisgeving volgens de toepasselijke wetten naar u verzonden. BRP heeft besloten dat er een defect met betrekking tot de veiligheid van motorvoertuigen bestaat bij de volgende voertuigen. Daarom voert BRP een veiligheidsterugroepactie uit. 

 

Uit onze gegevens blijkt dat u een voertuig bezit dat hier mogelijk bij betrokken is.

 

Wat is het potentiële probleem? 

Het kettingwiel vooraan is wellicht defect en kan onderhevig zijn aan vroegtijdige slijtage. Het voertuig kan na verloop van tijd aandrijving verliezen. Als het voertuig aandrijving verliest, is er verhoogd risico op een aanrijding.

 

Over welke modellen gaat het precies?

Bepaalde Can-Am® Spyder RT en F3 voertuigen van 2015 t/m 2019

 

Wat moet u doen?

 • De definitieve reparatie is het vervangen van het kettingwiel vooraan en de kettingwielbout.  De vervangingsprocedure duurt minder dan een uur.

 • Als gevolg van beperkingen in de toeleveringsketen zullen de onderdelen voor de definitieve reparatie geleidelijk in een zeer beperkte hoeveelheid en over een langere periode beschikbaar zijn vanaf 14 november.

 • Neem contact op met een erkende BRP Can-Am dealer en maak een afspraak om deveiligheidsterugroepactie aan uw voertuig te laten uitvoeren.

 • BRP blijft een interimreparatieprocedure aanbieden. Deze procedure is een tussenoplossing totdat de onderdelen voor de definitieve reparatie in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. De procedure is vanaf nu beschikbaar bij uw dealer en duurt minder dan een uur.

 • BRP zal uw voertuig gratis repareren.

 • De slijtage ontstaat na verloop van tijd en verschilt per voertuig. Bij verlies van aandrijving behoudt u de stuur- en remfuncties, maar kunt u uw snelheid niet handhaven. Laat het kettingwiel en de kettingwielbout vervangen door uw dealer. Mocht u met het voertuig blijven rijden vóór de definitieve reparatie, dan raden we u aan naar uw dealer te gaan voor de interimreparatieprocedure.

 • Bij leasen van dit voertuig:

  • Stuur een kopie van deze brief naar de leasingnemer binnen tien werkdagen na de dag waarop u deze brief hebt ontvangen.

  • Doe hetzelfde met alle toekomstige brieven over deze veiligheidsterugroepactie.

 

Wat moet u doen als u denkt dat dit bericht u per vergissing is toegestuurd?

Dit bericht werd u verstuurd volgens de recentste informatie in ons bezit.

Als u dit voertuig niet langer in uw bezit hebt of bepaalde informatie betreffende uw naam of adres onjuist is, vragen we u zo snel mogelijk contact op te nemen met BRP.

Uw veiligheid staat bij ons voorop en het is voor ons belangrijk dat u tevreden blijft met onze producten. Wij verontschuldigen ons voor mogelijk ongemak en zijn toegewijd om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

 

We danken u voor uw onmiddellijke aandacht in deze kwestie. 

 

Hoogachtend,

 

BRP Klantenserviceafdeling

 

Heeft u nog vragen, heeft u hulp nodig of zoekt u uw dichtstbijzijnde erkende BRP dealer:

• Ga naar: www.brp.com

• Of bel: 0032 9 218 26 00