Hvordan kjører jeg min SxS eller ATV i forskjellige typer terreng?

Å ha en ATV eller SSV terrengkjøretøy betyr at du har massevis av terreng å rekke over. Spørsmålet er: Hva betyr forskjellige underlag for hvordan den virker, og hvordan håndterer du den? Her er noen generelle retningslinjer for å få deg off-road med en idé om hva du kan støte på når du tar på deg hjelmen.

Så mange underlag, så lite tid

Løs jord, mykt underlag, pakket sand: det er mye å ta inn, så gjør deg kjent med side-by-side eller terrengkjøretøyet ditt i terrenget, enten på en åpen plass eller en godt beferdet sti.

 

FASTE UNDERLAG

Hvis du trenger å kjøre på fortau, asfalt eller betong over korte avstander, så holder du deg til 2x4 og kjører med forsiktighet: det er et «terrengkjøretøy», og ikke et vanlig kjøretøy designet for bruk på asfalt eller vei.

BAKKER

Behandle hver bakke med forsiktighet, og kjør opp eller ned i den retteste linjen som er mulig. Hvorfor? Kjøring i vinkel, eller sideveis i bakke, plasserer kjøretøyets vekt akkurat der du ikke vil ha den, og kan føre til at du velter.

GJØRME

Før du kjører inn i noe gjørmehull, skal du inspisere både terrenget og maskinen din. Hvor dypt er det? Både for vanlige modeller og X mr-modeller, må du prøve å holde dekkene dine synlige til enhver tid. (Og pass på å holde radiatoren ren også!)

SNØ

Javisst, du kan absolutt ta ditt Can-Am terrengkjøretøy ut om vinteren. Du vil ha mindre veigrep når du akselererer, svinger og stopper. Vi bruker bremsene oftere om vinteren for å holde temperaturen oppe og redusere oppsamling av snø og is..

STEINER

Du er en nybegynner, ikke sant? I så fall – finn deg en erfaren spotter eller offroadklubb, og ta ting i et rolig tempo.Din SSV eller ATV kan ta deg nesten hvor som helst – og du kan en dag komme til å treffe på alle slags terreng på en enkelt tur. Vær forberedt, kjør i et tempo du mestrer ... og begynn å samle opp erfaring.

Relaterte artikler

kundestøtte
 • Info
  Nødvendigheter å pakke for dine offroad-eventyr på ATV eller side-by-side

  Nødvendigheter å pakke for dine offroad-eventyr på ATV eller side-by-side  LES MER
 • Info
  HVORDAN KAN DU KJØRE SIKKERT MED EN PASSASJER?

  HVORDAN KAN DU KJØRE SIKKERT MED EN PASSASJER?  LES MER
 • Licensing
  Skaff deg dette for å kjøre en ATV eller SSV

  Skaff deg dette for å kjøre en ATV eller SSV  LES MER
 • Info
  HVOR FINNER JEG BRUKERVEILEDNINGEN?

  HVOR FINNER JEG BRUKERVEILEDNINGEN?  LES MER