Skaff deg dette for å kjøre en ATV eller SSV

Trenger jeg et førerkort i Norge?

Alle ønsker å ha det moro – og det er helt greit! Å ha det gøy med ATV-er og SSV-er må imidlertid skje på en ansvarlig måte. Det er regionale reglelverk og begrensninger for å kjøre dem, og vi i Can-Am oppfordrer til ansvarlig kjøring. Derfor har vi satt sammen en hendig guide for deg slik at du enklest mulig kan gå ut og nyte din SSV eller ATV på en ansvarlig måte!

Du trenger et førerkort for ATV & SSV. Her har du faktaene.

For å kunne kjøre en SSV eller ATV i Norge, trenger du å være minst 16 år gammel. I tillegg må du ha et tilsvarende førerkort som er avhengig av de tekniske aspektene ved kjøretøyet du velger.

 

Førerkort for ATV og SSV

Det er ulike krav som skal oppfylles for å kjøre ATV og SSV, som er avhengig av kjøretøyets kategori.

 

Lette kjøretøy
For å kjøre en lett ATV eller SSV, trenger du et førekort klasse AM (mopedførerkort).

Lisätietoja vaatimuksista ja asetuksista on blogin lopussa olevissa linkeissä.

Hva slags bekledning eller utstyr er nødvendig, og hvor kan jeg kjøre?

Ettersom ATV-er og SSV-er er strukturelt forskjellige fra biler, er det forskjellige krav til nødvendig verneutstyr eller bekledning. Vi anbefaler alltid å bruke hjelm når du kjører ATV og SSV, ettersom vi oppfordrer alle Can-Am-kjørere til å kjøre på en ansvarlig måte. Det er også begrensninger for hvor du kan kjøre ATV og SSV. Hvis du er i tvil, kan du alltid holde deg til denne tommelfingerregelen fra Can-Ams operatørveiledning:
«Sett deg aldri på en ATV eller en SSV uten å bruke godkjent hjelm av riktig størrelse og annet nødvendig kjøreutstyr. Det kan være forskjellige krav til utstyr; vennligst sjekk lokale regler. Can-Am ATV-er og SSV-er er kun bygget for terrengbruk. De kan anvendes til generell rekreasjonsbruk og til nytteformål. De kan kjøres over korte avstander på belagte overflater med redusert hastighet, for å flytte kjøretøyet fra ett terrengsted til et annet. Sjekk reglene for ditt område angående bruk av traktor og tilhenger på veien.»

Krav og begrensninger for bruk av ATV og SSV Når det gjelder hvor du har lov til å kjøre, kan det være enten lokale eller regionale lovverk og forskrifter som tilsier hvor det er mulig å kjøre ATV og SSV. Ettersom vi oppfordrer alle til å kjøre ansvarlig, er det kjørerens ansvar å sjekke lokale og regionale forskrifter før kjøring. Og siden vi er et terrengmerke, anbefaler vi bare å bruke kjøretøyene våre i terrenget.

 

Kom deg ut, ha det gøy og kjør ansvarlig!
Nå som du vet hva du trenger og hvor du kan kjøre, sørg for at du oppfyller kravene og ha det gøy med den du velger.


Hvis du ønsker å gå nærmere inn på begrensningene, har vi satt sammen noen for deg. Sjekk også alltid offisielle kilder, siden regler og forskrifter kan endres og førerkortet ditt kanskje ikke alltid er oppdatert. Du finner mer informasjon ved å gå inn på følgende lenke:

Førerkortkategorier i Norge

 

Relaterte artikler

kundestøtte
 • Technical
  HVA ER DE FORSKJELLIGE CAN-AM-KJØREMODUSENE?

  HVA ER DE FORSKJELLIGE CAN-AM-KJØREMODUSENE?  LES MER
 • Info
  Nødvendigheter å pakke for dine offroad-eventyr på ATV eller side-by-side

  Nødvendigheter å pakke for dine offroad-eventyr på ATV eller side-by-side  LES MER
 • Info
  Hvordan kjører jeg min SxS eller ATV i forskjellige typer terreng?

  Hvordan kjører jeg min SxS eller ATV i forskjellige typer terreng?  LES MER
 • Info
  HVOR FINNER JEG BRUKERVEILEDNINGEN?

  HVOR FINNER JEG BRUKERVEILEDNINGEN?  LES MER