HVA ER FORSKJELLEN MELLOM EN ATV OG SSV?

Finn ut av forskjellen på en ATV og en Side-by-Side/UTV, fordelene den ene har fremfor den andre, hva som gjør dem unike, og mer! Nå kan du starte med klare definisjoner av hvert kjøretøy som er den beste måten å få forståelse.

Hva er en ATV?

«ATV» er en forkortelse for All-Terrain Vehicle. ATV-er, også kjent som «quads», er designet for terrengkjøring, og de har vanligvis fire eller seks hjul, en overskrevs sittestilling og to håndtak på et styre. Røffe stier, smale spor, dyp gjørme og bratte stigninger er helt vanlig terreng for mange ATV-kjørere.

Disse kjøretøyene er bygget for å håndtere alt, med lavtrykksdekk, røff fjæring, evnen til å manøvrere gjennom trange svinger og øke til høye hastigheter. ATV-er har bevist nytten sin i både arbeids- og fritidsmiljøer. De er i stand til å slepe stor last for tungt gårdsarbeid, og gir all spenningen du kan forvente når du slipper deg løs med dem i naturen. Disse allsidige kjøretøyene er tilgjengelige i en rekke modeller og kan tilpasses etter individuelle behov.

Hva er et Side-by-Side kjøretøy eller UTV?

Et side-by-side-kjøretøy (SSV) er et terrengkjøretøy som kjennetegnes av 4 til 6 hjuls design, sine unike side-om-side-seter (derav navnet), så vel som rattet og kjøresystem med fotpedaler. De kommer ofte med bil-lignende egenskaper som veltebøyle eller et bur, og vindbeskyttelse som skaper et lukket utseende. Disse kjøretøyene er designet med et solid beskyttende ytre, og er et toppvalg for rekreasjonseventyr utendørs; de har imidlertid vist seg å være like pålitelige når de er på jobb. Derfor kalles de også UTV-er, for Utility Task Vehicles eller nyttekjøretøyer, som er teknisk utformet for å utføre arbeidsoppgaver.

I dag er det gjerne bønder og jegere som utnytter SSV-enes evne til å bære tungt og flytte imponerende mengder last fra ett sted til det neste. Med modeller som den ytelsesorienterte Maverick, nyttekjøretøyet Traxter i tillegg til de spennende Maverick Trail og Sport-kjøretøyene for arbeid og lek, samt de mange tilgjengelige tilpasningene, er det enkelt å finne en SSV som passer din livsstil.

Hva er de fremste fordelene med en ATV?

Både ATV-er og SSV-er har utrolig mye å by på. Her er de fremste fordelene som en ATV kan ha i sammenligning med en SSV.

 • Fantastisk manøvrerbarhet: Sammenlignet med en SSV er en ATV mye mer manøvrerbar på grunn av sin kompakte størrelse og evnen til å gjøre smidige bevegelser. De fleste av modellene er ikke større enn 125 cm brede, som gjør dem perfekte for trange steder og ekstremt skarpe svinger som ofte finnes på terrengstier. Hvis du tenker å gå på eventyr gjennom tett skog, er firehjulssykkel ditt beste valg.
 • Lommebokvennlig: Har du budsjettrestriksjoner, vil en ATV passe best. Selv på basisnivå vil en SSV være dyrere på grunn av kompleksiteten og sikkerhetsfunksjonene i designet. I tillegg, når det gjelder å tilpasse SSV-en, kan utvalget av varianter og modifikasjoner som er mulig – for eksempel lydsystem og LED-belysning – øke prislappen betydelig.
 • Kompakt størrelse: Det fine med en ATV er at den er liten nok til å ta med seg, uansett hvor turen går. Intet behov for store tilhengere her! Du kan enkelt sette den opp på planet på en pickup, og lagre den like enkelt.
 • Lett som en fjær: Når det er snakk om vekt, er en ATV lettere enn en SSV. Dette kan gjøre stor forskjell når det kommer til typen underlag du planlegger å kjøre på. Hvis du kjører på robust gress, går begge kjøretøyene utmerket. Men på mykere gress vil du kanskje ha et kjøretøy som en ATV, som har litt mindre innvirkning på terrenget under det.
 • Hendig: En ATV har størrelse og design som gjør det enkelt å hoppe av og på. Dette er veldig kjekt når du skal utføre oppgaver som krever at du stopper og går ofte. Sammenlignet med en SSV, hvor du må sette deg opp før du ruller ut, tar en firehjuling null tid til å komme seg på og komme i fart.

Kort sagt, hvis du vil ha en maskin som er aktiv og rimelig, som kan nytes alene, og som er allsidig nok for en rekke terreng og aktiviteter, er en ATV svaret.

 

Hva er de fremste fordelene med en SSV?

Da kan vi se nærmere på hovedfordelene ved side-om-side-kjøretøy.

 • Lastekapasitet: Laste- og lagringsplass er en stor fordel ved side-by-side-kjøretøy. Selv om en ATV også kan dra sin del av lasten, er en SSV utformet med rom over hele kjøretøyet, for eksempel under setene og på lasteplanet. Det er til og med før alle endringene du kan legge til i kjøretøyet for å skape ekstra lagringsplass.
 • Plass til venner og familie: Sammenlignet med en ATV som har ett eller to seter, er SSV-er designet for å ha flere folk med på turen. Med sine side-ved-side-seter gir den plass til to til tre personer foran, og avhengig av modell, enda et par til bak takket være en andre seterad.
 • Lasteevne: På grunn av sin størrelse og kraftigere motor, har side-by-side kjøretøyer kapasitet for tyngre nyttelast, noe som gjør at de ikke bare kan bære mer utstyr, men også større og tyngre. Avhengig av bruken av kjøretøyet, kan det være en helt annen dimensjon å ha en Can-Am Traxter, med sin godkjente tilhengervekt på opptil 1136 kg.
 • Tilpasning: Hvis du planlegger modifikasjoner på terrengkjøretøyet ditt, er side-ved-side-kjøretøyet tingen for deg. Ikke bare gjør konstruksjonen det enkelt å legge til mer tilbehør, men det er et mye bredere utvalg av tilpasninger tilgjengelig for denne typen kjøretøy. Mange SSV-kjørere investerer mye penger i måter å tilpasse turen og forbedre ytelsen etter deres smak. Can-Am har også en fantastisk tilbehørsserie for side-by-side kjøretøy! Du kan teste ut hvordan en tilpasset SSV med tilbehør ser ut med det samme, med vårt Customize Your Own-verktøy.
 • Sikkerhet: Hvis du har sikkerhet fremst i tankene, så er det en SSV du vil ha. Sammenlignet med en ATVs åpne design, er side-ved-side kjøretøy mer lukket med en barriere rundt. SSV-er kjennetegnes også av funksjoner som veltebur, sikkerhetsbelter og frontrute som beskytter fører og passasjerer mot vær og vind. Du kan dessuten tilføye mange flere sikkerhetstilpasninger som matcher komfortnivået ditt.
 • Komfort: SSV-er har et billignende design og kjørekontroller som gjør dem til et komfortabelt valg som passer til alle førere, uansett ferdigheter eller kroppsbygning. Firehjulinger er mer fysisk krevende å kjøre, og krever god balanse for å kontrollere kjøretøyet. Hvis komfort er viktig for deg, så er det en SSV du skal ha, hver gang.

Hvis du i utgangspunktet ønsker et kjøretøy som du kan tilpasse, som du kan utforske naturen på komfortabelt og trygt, og som lar deg ta med så mye utstyr eller passasjerer du vil, er en SSV tingen for deg.


 

Relaterte artikler

kundestøtte
 • Info
  HVILKEN TYPE DRIVSTOFF BRUKER JEG I MIN ATV ELLER SSV?

  HVILKEN TYPE DRIVSTOFF BRUKER JEG I MIN ATV ELLER SSV?  LES MER
 • Technical
  HVA ER DE FORSKJELLIGE CAN-AM-KJØREMODUSENE?

  HVA ER DE FORSKJELLIGE CAN-AM-KJØREMODUSENE?  LES MER
 • ATV
  4X4 & 6X6 ATV-ER - HVORDAN VELGE

  4X4 & 6X6 ATV-ER - HVORDAN VELGE  LES MER
 • Technical
  HVA ER D.E.S.S.-NØKLER?

  HVA ER D.E.S.S.-NØKLER?  LES MER