VEILIG RIJDEN MET EEN PASSAGIER OP EEN 3-WIELIG VOERTUIG?

Neem ALLEEN een passagier mee op jouw Can-Am Spyder of Can-Am Ryker als het model voorzien is van een specifiek zadel voor een passagier. Voor alle Can-Am Ryker modellen moet een passagierszadel als accessoire worden toegevoegd. Sommige Can-Am Spyder modellen zijn standaard voorzien van een passagierszadel en op elk model kan er eentje als accessoire worden toegevoegd.

Bij het vervoeren van een passagier moet de bestuurder zich bewust zijn van hoe het extra gewicht en de verandering van de positie van dat gewicht de besturing en het rijgedrag kunnen beïnvloeden. Met een passagier verschuift het totale gewicht naar de achterkant van het voertuig en hoger, waardoor het voertuig niet zo stabiel is en de tractie op de voorwielen niet even goed zal zijn. Raadpleeg de Gebruikershandleiding van jouw voertuig, want voor sommige modellen moet de veer op de schokdemper achteraan worden aangepast aan het extra gewicht van de passagier. Dat is belangrijk om een goed evenwicht te behouden en te voorkomen dat de achterkant van het voertuig gaat doorzakken, waardoor het gewicht op de voorwielen vermindert en de besturing en capaciteiten van het voertuig worden gereduceerd.

Het is misschien ook handig om de passagier instructies te geven over het concept van het lichaamsgewicht enigszins te verplaatsen in de bochten voor een stabielere rit en om meer te genieten van de dynamische krachten bij het nemen van bochten. Bestuurders en passagiers kunnen van een aangenamere rijervaring genieten wanneer ze op deze manier meer betrokken en actief worden, en het verhoogt ook de veiligheid van de rit. Zorg dat je passagier ook de juiste veiligheidsuitrusting draagt, in het bijzonder een helm, oogbescherming, handschoenen, laarzen, lange broek en beschermend jack. Raad passagiers af minimale kleding te dragen – tennisschoenen, sandalen, shorts en T-shirts beschermen je niet als er onverwachts iets zou gebeuren!

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of neem hier contact met ons op!