Hoe rijd ik met mijn SSV of ATV over verschillende soorten terrein?

Als eigenaar van een ATV of SSV voor offroad heb je veel kilometers af te leggen. De vraag is: hoe bestuur je jouw voertuig en hoe presteert het op verschillende soorten ondergronden? Hier zijn enkele algemene richtlijnen om offroad te gaan, met een idee van wat je mag verwachten wanneer je jouw helm opzet.

Zo veel ondergronden, zo weinig tijd

Losse aarde, zachte grond, compact zand: er is veel om rekening mee te houden. Maak jezelf dus vertrouwd met jouw SSV of ATV en het terrein, zowel in open rijgebieden als op verharde wegen.


VERHARDE WEGEN

Als je korte afstanden over verharde wegen, asfalt of beton moet rijden, blijf dan in 2x4 en rijd voorzichtig: dit is een voertuig voor offroad, niet voor op de openbare weg, en het is niet ontworpen voor gebruik op geasfalteerde straten.

HEUVELS

Benader elke heuvel voorzichtig en rijd omhoog of omlaag in een zo recht mogelijke lijn. Waarom? Bij rijden in een hoek, of schuin rijden, schuift het gewicht van het voertuig precies naar waar je het niet wilt, waardoor jouw voertuig kan kantelen.

MODDER

Inspecteer zowel het terrein als jouw voertuig voordat je over modderig terrein rijdt. Hoe diep is het? Probeer voor zowel gewone modellen als X mr modellen steeds je banden zichtbaar te houden. (Houd je radiator ook schoon!)

SNEEUW

Ja, je kunt ook ‘s winters met je Can-Am Off-Road voertuig rijden. Je hebt dan wel minder grip wanneer je accelereert, draait en stopt. We remmen vaker in de winter, om de temperatuur van de remmen hoog te houden en ervoor te zorgen dat er minder sneeuw of ijs wordt opgehoopt..

ROTSEN

Je bent een beginneling, toch? Als dat zo is, zoek dan een ervaren spotter of offroad club, en ga langzaam te werk.


 

Met jouw SSV of ATV voor offroad kun je bijna overal naartoe. Op een dag kun je tijdens een enkele rit zelfs elk soort terrein tegenkomen. Bereid je goed voor, volg je eigen tempo... en begin kilometers te vreten.

Gerelateerde artikelen

Klantenservice en support
 • Info
  HOE RIJD JE VEILIG MET EEN PASSAGIER?

  HOE RIJD JE VEILIG MET EEN PASSAGIER?  MEER INFORMATIE
 • Licensing
  Hiermee mag je met een ATV of SSV rijden

  Hiermee mag je met een ATV of SSV rijden  MEER INFORMATIE
 • Info
  WAAR VIND IK DE GEBRUIKERSHANDLEIDING?

  WAAR VIND IK DE GEBRUIKERSHANDLEIDING?  MEER INFORMATIE
 • Info
  Essentieel voor je offroad avonturen met jouw ATV of SSV

  Essentieel voor je offroad avonturen met jouw ATV of SSV  MEER INFORMATIE