Mogelijk controleverlies - Voorste kogelscharnier aan onderzijde kan losraken

 

Geachte eigenaar van een Can-Am®-product,

BRP heeft beslist dat een defect met betrekking tot de veiligheid van motorvoertuigen aanwezig is bij bepaalde ATV's uit 2021 en voert een terugroeping om veiligheidsredenen uit.

Uit onze gegevens blijkt dat u een voertuig bezit dat hier mogelijk bij betrokken is.

Wat is het potentiële probleem?

Het voorste kogelscharnier aan de onderzijde is wellicht niet correct geïnstalleerd in het scharnierpunt.

In sommige situaties kan het scharnierpunt losraken van de onderste arm, wat leidt tot controleverlies van het voertuig en toename van het gevaar op een aanrijding met letsel of de dood tot gevolg.

 

Over welke modellen gaat het?

Enkele serienummers van Outlander™ en Renegade™ voertuigen van modeljaar 2021.

Wat doet BRP?

BRP repareert uw voertuig kosteloos. De correctiemaatregel omvat een inspectie van het onderste kogelscharnier aan de voorzijde. Deze service duurt niet meer dan 1 uur.

Wat moet u doen?

BRP adviseert niet te rijden met het voertuig; wanneer u het toch moet verplaatsen, rijd dan met een snelheid lager dan 15 km/u (10 mph) op een glad oppervlak.

Neem contact op met een erkende BRP Can-Am Off-Road dealer en maak een afspraak om de terugroepactie om veiligheidsredenen aan uw voertuig te laten uitvoeren.

Ondanks de aanwezigheid van aftermarket-aanpassingen wordt deze service toch kostenloos uitgevoerd. Ondanks de aanwezigheid van deze aanpassingen zal een bestaande garantie of bestaand onderhoudscontract geldig blijven terwijl de service wordt uitgevoerd.Wat moet u doen als u denkt dat dit bericht u per vergissing is toegestuurd?

Dit bericht werd u verstuurd volgens de recentste informatie in ons bezit. Als u dit voertuig niet langer in uw bezit hebt of bepaalde informatie in dit bericht onjuist is, vragen we u zo snel mogelijk contact op te nemen met BRP.

Als u dit voertuig hebt verhuurd, stuurt u de huurder een kopie van dit bericht en elk opeenvolgend bericht binnen 10 werkdagen na de dag waarop het bericht is ontvangen.

Uw veiligheid staat bij ons voorop en het is voor ons belangrijk dat u tevreden blijft met onze producten. Wij verontschuldigen ons voor mogelijk ongemak en zijn toegewijd om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

We danken u voor uw onmiddellijke aandacht in deze kwestie.

Hoogachtend,

BRP Customer Services Department

Heeft u nog vragen, heeft u hulp nodig of zoekt u uw dichtstbijzijnde erkende BRP dealer:

 

• Ga naar: www.brp.com• Of bel: +32 9 218 26 00