MITÄ EROA ON ATV:N JA SSV:N VÄLILLÄ?

Tutustu mönkijän (ATV) ja SSV:n (rinnakkainistuttavien ajoneuvojen) välisiin eroihin. Lue, mitä etuja niillä on toisiinsa nähden, mikä tekee niistä ainutlaatuisia ja paljon muuta! Kunkin ajoneuvon selkeä määrittely on paras tapa päästä liikkeelle.

Mikä on Mönkijä (ATV)?

ATV on lyhenne sanoista "all-terrain vehicle" eli maastoajoneuvo. Maastoajoon suunnitelluissa ATV:ssä, joka tunnetaan myös nimillä "mönkijä" tai "mönkkäri", on yleensä neljä tai kuusi pyörää, istuma-asento ja ohjaustanko ohjaamista varten.

Haastavat polut, kapeat reitit, syvä muta ja jyrkät rinteet ovat tavallista maastoa monille mönkijä-kuljettajille. Nämä ajoneuvot on rakennettu niin, että ne selviävät kaikesta, sillä niissä on matalapainerenkaat, kestävä jousitus, kyky liikkua tiukoissa mutkissa ja nostaa tarvittaessa nopeuksia. Mönkijät ovat osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi sekä työ- että vapaa-ajan ympäristöissä. Ne pystyvät vetämään suuria kuormia raskaita maataloustöitä varten, lisäksi ne tarjoavat kaiken sen jännityksen, jota voit odottaa, kun ajat sitä maastossa. Näitä monipuolisia ajoneuvoja on saatavana useina eri malleina, ja ne ovat mukautettavissa mieleiseksesi.

Mikä on rinnakkainistuttava ajoneuvo tai SSV?

Rinnanistuttava ajoneuvo (SSV) on maastoajoneuvo, jonka tunnistaa automaisesta rakenteesta, rinnakkaisesta istuinasettelusta (tästä nimi) sekä ohjauspyörä- ja poljinjärjestelmästä. Siinä on useita samankaltaisia ominaisuuksia kuin autossa, kuten turvakaari tai kehikko sekä tuulen suojaus, joka luo katetun automaisen ilmeen. Nämä ajoneuvot on suunniteltu tukevalla suojaavalla ulkorakenteella. Ne ovat erinomainen valinta vapaa-ajan seikkailuihin, mutta ne ovat osoittautuneet yhtä luotettaviksi myös työtehtävissä. Siksi niitä kutsutaan myös UTV-ajoneuvoiksi (utility task vehicles) eli hyötyajoneuvoiksi, jotka on teknisesti suunniteltu työtehtävien suorittamiseen.

Nykyään maanviljelijät ja metsästäjät hyödyntävät rinnakkainistuttavien ajoneuvojen kykyä kuljettaa pieniä ja suuria kuormia sekä ihmisiä paikasta toiseen nopeasti ja helposti. Elämäntyyliisi sopivan SSV:n löytäminen on vaivatonta, vaikka malleja on useita. Maverick on äärimmäisen suorituskykyinen, Traxter taas on moneen kykenevä ajoneuvo, Maverick Trail ja Sport sopivat niin hyötyajoon kuin huviinkin. Lisäksi malleihin on saatavana monia mukautusmahdollisuuksia kattavan lisävarustevalikoiman ansiosta.

Mitkä ovat mönkijän tärkeimmät edut?

Mönkijät ja SSV:t tarjoavat molemmat uskomatonta hyötyä käyttäjilleen. Tässä ovat tärkeimmät edut, joita mönkijällä voi olla rinnakkainistuttavaan ajoneuvoon verrattuna.

 • Mahtava ohjattavuus: Verrattuna SSV:hen mönkijä on paljon ketterämpi pienen kokonsa ja ketterien liikkeidensä ansiosta. Useimpien mallien leveys on enintään 127 cm, joten ne ovat täydellisiä ajoneuvoja ahtaisiin tiloihin ja erittäin tiukkoihin mutkiin. . Jos aiot seikkailla tiheässä maastossa, mönkijä on paras valinta.
 • Lompakkoystävällinen: Kun sinulla on pienempi budjetti, mönkijä on oikea valinta. Yksinkertaisimmillaan SSV on kalliimpi sen suunnitteluun sisältyvien turvallisuusominaisuuksien vuoksi. Lisäksi rinnanistuttavan ajoneuvon mahdolliset kustomointiosat, kuten lämmitysjärjestelmä, äänentoistojärjestelmä ja LED-valaistus, nostavat hintaa.
 • Erittäin kevyt: Mönkijä on painoltaan kevyempi kuin SSV. Tällä on suuri merkitys, kun on kyse siitä, millaisella alustalla aiot ajaa. Jos ajat kovalla maaperällä, molemmat ajoneuvot kulkevat loistavasti. Mutta kun kyseessä on pehmeä maaperä, tarvitset ehkä ajoneuvon, kuten mönkijän, jonka keveys tekee siitä paremman eteniän.
 • Mukava: Mönkijän koon ja rakenteen ansiosta siihen on helppo hypätä ja siitä on helppo poistua. Tämä on erittäin kätevää, kun teet tehtäviä, jotka vaativat usein pysähtymistä ja siirtymistä. Verrattuna SSV-ajoneuvoon, jossa sinun on valmistauduttava ennen liikkeelle lähtöä, nelipyöräiseen ajoneuvoon nouseminen ja liikkeelle lähteminen vie vähemmän aikaa.

Lyhyesti sanottuna, jos haluat aktiivisen ja kohtuuhintaisen kyydin, joka on tarpeeksi monipuolinen erilaisiin maastoihin ja aktiviteetteihin, mönkijä on valintasi.

Mitkä ovat SSV:n tärkeimmät edut?

Tuodaanpa nyt esiin rinnakkainistuttavien ajoneuvojen tärkeimmät edut.

 • Kuormauskapasiteetti: Runsaat tavara- ja säilytystilat ovat rinnakkainistuttavissa ajoneuvoissa suuri etu. SSV:t on suunniteltu siten, että niissä on säilytystiloja kaikkialla ajoneuvossa, kuten istuinten alla ja kuormalavalla. Ja tämän lisäksi voit lisätä ajoneuvoosi moduuleja, joilla saat vieläkin enemmän tavaratilaa.
 • Tilaa ystäville ja perheelle: Verrattuna mönkijän yhdestä kahteen istumapaikkaan, SSV:t on suunniteltu siten, että kyydissä voi olla useampi henkilö. Rinnakkaisistuimet mahdollistavat kahdesta kolmeen matkustajaa edessä, ja mallista riippuen pari lisämatkustajaa takana toisen istuinrivin ansiosta.
 • Kuljetuskyky: Kokonsa ja suuremman moottorinsa ansiosta rinnanistuttavien ajoneuvojen hyötykuormakapasiteetti on suurempi, joten niillä voidaan kuljettaa paitsi enemmän myös suurempia ja raskaampia varusteita. Ajoneuvon käyttötarkoituksesta riippuen Can-Am Traxterin kaltainen ajoneuvo, jonka vetokyky on 1 136 kg, voi olla ratkaiseva.
 • Kustomointi: Jos aiot tehdä muutoksia maastoajoneuvoosi, rinnanistuttava ajoneuvo on juuri oikea valinta. Rakenteensa ansiosta siihen on helppo lisätä lisävarusteita, ja tämäntyyppiseen ajoneuvoon on saatavilla suurempi valikoima kustomointivarusteita. Monet SSV-kuljettajat käyttävät reilusti rahaa tapoihin, joilla he voivat mukauttaa ajokkiaan ja tehostaa sen suorituskykyä mieleisekseen. Can-Amilla on mahtava lisävarustevalikoima myös rinnanistuttaville ajoneuvoille!
 • Turvallisuus: Jos turvallisuus on sinulle tärkeintä, sopii SSV sinulle mainiosti. Verrattuna mönkijän avoimeen rakenteeseen rinnanistuttavat ajoneuvot ovat suljetumpia ja umpinaisempia. SSV-ajoneuvoissa on tunnetusti turvaominaisuuksia, kuten turvakehikko, turvavyöt ja tuulilasi suojaamassa kuljettajaa ja matkustajia säältä. Lisäksi voit mukauttaa ajoneuvoosi monia muita turvallisuusominaisuuksia, jotka vastaavat mukavuustasoasi.
 • Mukavuus: SSV:n automainen muotoilu ja hallintalaitteet tekevät siitä mukavan ajaa. Se sopii kaikille kuljettajille, taidoista tai kehon kyvyistä riippumatta. Toisaalta mönkijällä ajaminen on fyysisesti vaativampaa, ja ajoneuvon hallitseminen vaatii paljon tasapainoa. Jos mukavuus on sinulle tärkeää, rinnanistuttava ajoneuvo on sinun valintasi.

Periaatteessa, jos etsit ajoneuvoa, jonka voit tuunata omaksesi, jolla voit ajaa mukavasti ja turvallisesti ympäri vuoden, ja jonka avulla voit tuoda mukanasi niin paljon varusteita tai matkustajia kuin haluat, SSV on tehty sinua varten.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

asiakastuki
 • Technical
  MITKÄ OVAT CAN-AMIN ERI AJOTILAT?

  MITKÄ OVAT CAN-AMIN ERI AJOTILAT?  TUTUSTU
 • Info
  MINKÄLAISTA BENSIINIÄ MINUN PITÄISI LAITTAA MÖNKIJÄÄNI TAI SSV-AJONEUVOONI?

  MINKÄLAISTA BENSIINIÄ MINUN PITÄISI LAITTAA MÖNKIJÄÄNI TAI SSV-AJONEUVOONI?  TUTUSTU
 • ATV
  4x4- ja 6x6-ATV:t – MINKÄ VALITSEN?

  4x4- ja 6x6-ATV:t – MINKÄ VALITSEN?  TUTUSTU
 • Technical
  MITÄ OVAT D.E.S.S.S. -AVAIMET?

  MITÄ OVAT D.E.S.S.S. -AVAIMET?  TUTUSTU