MITÄ PUKEA PÄÄLLE MÖNKIJÄREISSUA VARTEN

Sinä olet innoissasi, me olemme innoissamme! Mutta ennen kuin lähdet maastoihin, pue päällesi olosuhteisiin sopivat varusteet. Tässä on luettelo siitä, mitä käytämme aina maastossa.

5 PAKOLLISTA LISÄVARUSTETTA MÖNKIJÄLLÄ AJETTAESSA

LAADUKAS KYPÄRÄ

Numero yksi on vahva DOT-hyväksytty kypärä, ja syystäkin. Olemme kuulleet kaikki syyt olla käyttämättä kypärää, mutta emme usko niitä. Tämä on kaikkein tärkein yksittäinen vaatekappale, ja se merkitsee suurta eroa hauskanpidon ja tilastoihin joutumisen välillä. Sijoita parhaaseen kypärään, johon sinulla on varaa.

SILMIEN SUOJAUS

Jos joudut siristelemään silmiäsi, koska aurinko, pöly tai tuuli osuu silmiisi, haittaa näkyvyyttäsi - ja se on todella vaarallista. Kokemus on opettanut meille, että ajolasit ovat olennainen turvallisuus- ja mukavuustekijä, jota jokaisen pitäisi käyttää ajettaessa rinnakkainistuttavalla (ilman hyttiä) tai mönkijällä. (Bonusta: ne myös näyttävät hienoilta.)

PITKÄHIHAINEN PAITA JA HOUSUT

Käytä pitkähihaista yläosaa ja kestäviä housuja suojautuaksesi hankauksilta, naarmuilta, viilloilta ja auringolta. Myös vaatteiden istuvuus on tärkeää. Muista, että asusi ei saa olla liian roikkuva tai löysä. Muuten vaarana on, että jokin vaatteesi jää johonkin kiinni tai jonkin väliin.

KOKO SORMIEN HANSKAT

Seuraavaksi on otettava huomioon kätesi. Off-road-hanskat auttavat varmistamaan tukevan ja luotettavan otteen ohjauspyörästä, ja ne suojaavat ohjaamoon mahdollisesti joutuvilta esineiltä. Kun käytät niitä mönkijä-ajon aikana, ne auttavat pitämään kätesi lämpiminä ja mukavina myös kylminä päivinä.

VARRELLISET SAAPPAAT

Kun mietit, mitä pukea päällesi off-road-ajoneuvolla ajaessasi, muista jalkasi. Umpinaiset kengät ovat ehdottoman välttämättömät, mutta varrelliset saappaat ovat erittäin suositeltavat lisätuen ja -suojan saamiseksi. Mikään ei ole pahempaa kuin vetää mutaisia vinssiköysiä aamulla ja saada märät jalat loppupäivän ajaksi.

EKSTRAA

Ota mukaan ylimääräiset vedenpitävät varusteet sekä vaihtosukat, housut ja paita. Kerrostaminen pohja-, väli- ja ulkokuoren kanssa on hyvä tapa, joka pitää sinut lämpimänä, kuivana ja onnellisena, vaikka seikkailisitkin pitkiä päiviä. Tarvitsetko varusteita ATV-muta-ajoon? Hyppää kahluuhousuihin.

 

 


 

Aivan kuten missä tahansa muussakin seikkailussa ulkona, sään tarkistaminen on ratkaisevan tärkeää. Tuuli on ajonopeuden myötä kylmempää kuin varsinainen ulkolämpötila. Kylmemmässä ilmastossa voi siis tulla uskomattoman kylmä, kun matka on alkanut. Olet suunnitellut kaiken muun - älä siis unohda suunnitella asuasi päästä varpaisiin. Nyt kun tiedät, mitä pitää käyttää ATV:llä tai SSV:llä ajettaessa, lähde liikkeelle!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asiakastuki
  • Info
    MITÄ PUKEA PÄÄLLE MÖNKIJÄREISSUA VARTEN

    MITÄ PUKEA PÄÄLLE MÖNKIJÄREISSUA VARTEN    TUTUSTU