Vilken ATV/SSV ska jag köpa?

La gamme Can-Am Off-Road comporte un véhicule hors route pour chaque terrain. Nos quads et SSV polyvalents vous accompagnent toute l’année et dans toutes les circonstances : neige, sentiers rocheux, boue, sable… Trouvez celui qui vous correspond le mieux ci-dessous.

 

Vad står ATV för?

Ett terrängfordon eller ATV är ett motoriserat fordon designat för att användas för terrängkörning som ofta har fyra lågtrycksdäck. De har ett säte i mitten som föraren gränsar och styrningen vid styret. ATV:er kallas också "fyrhjulingar" eller "terrängfordon".

 

Vad är en SSV?

Ett side-by-side-fordon (SxS), eller SSV, är ett terrängfordon med 4-till-6-hjulig design. SSV har ratt- och fotpedalsystem. En SSV kallas också UTV (utility task vehicles) och de är perfekta arbetsfordon till dig själv eller ett mångsidigt fordon för hela familjen.

 

ATV vs SSV: Vilka är skillnaderna?

En ATV är en fyrhjuling som är avsett för singelåkare, medan en SSV är bredare så att flera användare kan sitta bredvid varandra.

En ATV har säten som man gränsar för att köra, medan du sitter på en bänk eller i ett säte i en SSV.

En ATV använder ett styre som styrsystem och har ett gasreglage på styret. En SSV använder en ratt, har säkerhetsbälten, gaspedalen sitter vid fötterna och du kommer närmare en bilupplevelse än med en ATV. Skyddet är också annorlunda med tak och vindruta på en SSV medan fyrhjulingen gynnar körsensationerna och motorcykelns frihet.

Skyddet är också annorlunda med tak och vindruta på en SSV medan en off road ATV gynnar körsensationerna med en motorcykelkänsla.

En ATV är smidigare och bättre för snabba svängar och används vanligtvis för racing. Den kan transportera mindre last på de främre och bakre ställningarna. En SSV är en större maskin vilket gör den mindre lätt att svänga med. Å andra sidan är den stabilare och mer användarvänlig när man kör med passagerare. Den är designad för tuffare terräng, dragning och nyttouppgifter och är ofta utrustad med många tillbehör och en bakre tipp.

Storlek och manövrerbarhet – Medan en SSV vinner vad gäller förvaring, är en ATV bäst när det gäller att navigera genom tät skog och trångare utrymmen. En ATV kan också koppla på ett släp vilket gör den lätt att transportera och lämpar sig för mindre förvaringsutrymmen.

 

Fördelar och nackdelar

När man väger för- och nackdelar mellan ATV och SSV, betyder det inte nödvändigtvis att den ena är bättre än den andra. Varje fyrhjuling har sina unika fördelar och nackdelar när det gäller tillämpningar, körmiljöer, tillbehör, aktiviteter och logistik.

Men generellt sett får man se på varje fall och välja ATV/SSV efter användningsområdet.

Om du gillar att åka ensam i höga hastigheter och med smidiga manövrar då är en ATV som gjord för dig. Om du vill ha fler funktioner för arbete och bättre säkerhet väljer du ett fordon som har flera säten och högre last- och dragkapacitet och då är SSV ett givet val. Vissa terrängåkare väljer dock att ha både och så att de kan njuta av det bästa av två världar.

Det finns en sak som en ATV och SSV har gemensamt förutom att de klarar allt ditt gårdsarbete och det är nöjet av att ge sig ut på stigarna i naturen! Can-Am Defender SSV och Can-Am Outlander ATV är några av de många populära fordonen för folk som letar efter något som är både ett nytto- och fritidsfordon.

Du kanske också gillar

 • Köpguide för Can-Am terränghjulingar

  Köpguide för Can-Am terränghjulingar  LÄS MER
 • Köpguide för Can-Am terrängfordon

  Köpguide för Can-Am terrängfordon  LÄS MER
 • Behöver man ett körkort för att köra ett terrängfordon?

  Behöver man ett körkort för att köra ett terrängfordon?  LÄS MER