Wat zijn de verschillende categorieën van motoren op 3 wielen?

WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE CATEGORIEËN VAN MOTOREN?

Elke motor heeft een eigen functie: ontdek alle categorieën van voertuigen op drie wielen om het model te vinden dat aansluit bij wat je nodig hebt. Korte dagelijkse trajecten of langere meerdaagse ritten? Can-Am heeft een model voor elk gebruik.

 

ROADSTER-MOTOREN

Zin in een motor met 3 wielen aangepast aan jouw dagelijkse trajecten, eenvoudig en functioneel? Dan gaat je keuze vast en zeker uit naar een roadster. Deze modellen zijn gekenmerkt door een uitgepuurd ontwerp zonder kuip (vandaar de bijnaam “naked” in het Engels), waardoor ze snel en krachtig zijn. Roadsters kunnen in de stad of op de weg bestuurd worden. De perfecte combinatie van een sportieve motor en een motor voor de openbare weg, aangepast voor dagelijks gebruik en geschikt voor fans van snelheid. De Ryker, het roadster-model in het assortiment van Can-Am, is wat je zoekt.

 

 

TOURING-MOTOREN

Touring-motoren vormen een subcategorie van motoren voor de openbare weg, die ontworpen zijn voor lange ritten. Dat geldt vooral voor GT’s, die ontwikkeld zijn om probleemloos meerdaagse ritten mee te rijden. Ze beschikken over het comfort van aangepaste uitrusting, zoals een verwarmd zadel en grote voetsteunen. Bovendien bieden ze ook veel opbergmogelijkheden om al je spullen op te bergen. Bij Can-Am is de Spyder RT de GT-motor bij uitstek.

 

 

SPORTIEVE MOTOREN

Sportieve motoren zijn versies voor het grote publiek die gebruikt worden voor motorraces. Hun multifunctionele, lichte ontwerp zorgt ervoor dat ze snel kunnen accelereren op de weg. Hun vermogen wordt echter beperkt door een snelheidsbegrenzer (106 pk in Nederland en België). Anders dan de roadsters zijn sportieve motoren voor de weg uitgerust met een hoog zadel, waardoor de bestuurder hoger dan het stuur zit en in een naar voren geleunde houding gaat zitten. Bij Can-Am beantwoordt de Can-Am Spyder F3-S Special Series aan de wensen van een sportieve rit en stijl.

 

 

CRUISERS

Cruisers zijn net zoals roadsters niet voorzien van een kuip en worden ook customs genoemd omdat ze talloze opties voor personalisatie bieden. Deze motorcategorie werd uitgevonden in de Verenigde Staten in de jaren 60 en bekoort bestuurders met zijn op vintage geïnspireerde stijl. Dit type voertuig is toegankelijk voor beginners en wordt gekenmerkt door een rijhouding met de voeten vooruit. Ze zijn lichter dan een touring-motor, waardoor ze sneller en wendbaarder zijn. De Can-Am Spyder F3, half cruiser, half roadster, biedt alle voordelen van een klassieke cruiser.

 

 

MOTOREN VOOR DUBBEL GEBRUIK

Motoren voor dubbel gebruik kunnen zowel op de weg als op onverharde wegen rijden. Er zijn drie families:

 • De Ryker Rally: een multifunctionele motor voor ritten op grind, over verharde wegen of door de straten van je stad. Deze lichte en makkelijk te besturen motor is voorzien van terreinbanden.
 • Avontuur: vergelijkbaar met touring-motoren omwille van de capaciteit voor lange ritten, voor ritten op de weg met het accent op veiligheid, in optimaal comfort.
 • Onverharde wegen: een aangepaste motor voor onverharde wegen, voorzien van velgen en hoge ophanging waardoor deze te besturen is op hobbelig terrein.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • Hoe noem je een motorfiets met 3 wielen?

  Hoe noem je een motorfiets met 3 wielen?  MEER INFORMATIE
 • Motorfietsen met 3 wielen: wat zijn de voordelen?

  Motorfietsen met 3 wielen: wat zijn de voordelen?  MEER INFORMATIE
 • Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?

  Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?  MEER INFORMATIE