Motorfietsen met 3 wielen: wat zijn de voordelen?

WAAROM BIEDEN MOTORFIETSEN MET DRIE WIELEN VAN CAN-AM HET MEESTE COMFORT?

Stoppen bij een rood licht of parkeren kan voor motoren op twee wielen een hele uitdaging zijn: gebruik van de standaard, lange tijd om volledig tot stilstand te komen, instabiel met een passagier... Op drie wielen, daarentegen, zorgt het Y-vormige ontwerp ervoor dat al deze handelingen met het grootste gemak uitgevoerd kunnen worden. Het antiblokkeersysteem (ABS) voorkomt met name dat de wielen blokkeren wanneer je bruusk remt.

 

SOEPELERE WEGLIGGING

Het extra wiel van motorvoertuigen met drie wielen zorgt voor een uitstekende wegligging, zowel op glad beton als op hobbelige wegen. Deze soepelheid is ook te danken aan twee technologieën van het VSS: het tractiecontrolesysteem (TCS) dat voorkomt dat het achterwiel gaat doorslippen en het stabiliteitscontrolesysteem (SCS) dat helpt om in een rechte lijn te blijven rijden. Zo behoudt jouw motor dezelfde wegligging als een sportwagen, terwijl je kunt genieten van alle voordelen van rijden in open lucht die een tweewieler biedt. Het beste van twee werelden voor bestuurders!

 

UITRUSTING AANGEPAST AAN LANGE RITTEN

In tegenstelling tot 2-wielers, die snel oncomfortabel kunnen worden, zijn voertuigen van Can-Am comfortabele motorfietsen voor lange ritten, die voorzien zijn van perfect aangepaste uitrusting van topkwaliteit. Je kunt genieten van een groter zadel, lange voetsteunen en voor de Can-Am Spyder RT ook van een verwarmd zadel met aanpasbaar geheugenschuim. Je passagier zit ook gemakkelijk dankzij de ingebouwde ruggensteun.

 

 

WAAROM ZIJN MOTORFIETSEN MET DRIE WIELEN PERFECT VOOR BEGINNERS?

 

WATERDICHTE STABILITEIT

Hun belangrijkste troef: motorfietsen op 3 wielen zijn ontworpen met een Y-vormige architectuur, waardoor ze makkelijk te besturen zijn, en beschikken over een zeer krachtig voertuigstabiliteitssysteem (VSS). Daar waar een traditionele motorfiets van zijn pad kan afwijken, kan wegglijden op obstakels en minder veilig wordt bij slecht weer, behouden motorfietsen van Can-Am hun stabiliteit op alle soorten wegen. Zo blijf je stabiel tijdens elke rit.

 

GEOPTIMALISEERD REMSYSTEEM

Je kunt alle onvoorziene omstandigheden op de weg de baas met de soepelheid van voertuigen op drie wielen: niet nodig om een voet op de grond te zetten, met het ABS-systeem en tractiecontrolesysteem kun je in alle veiligheid stoppen. Dankzij innovatieve technologieën behoud je de controle in alle omstandigheden.

 

MAKKELIJKE TOEGANG ZONDER MOTORRIJBEWIJS

Je kunt voertuigen van Can-Am On-Road besturen met een rijbewijs (B) als u aan de voorwaarden voldoet. Je leert hem in een handomdraai te besturen dankzij het vlot schakelen, wat mogelijk is met de automatische of semi-automatische transmissie. Deze voertuigen beschikken ook over een achteruitrijfunctie, wat alle manoeuvres vereenvoudigt.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • Hoe noem je een motorfiets met 3 wielen?

  Hoe noem je een motorfiets met 3 wielen?  MEER INFORMATIE
 • Wat zijn de verschillende categorieën van motoren op 3 wielen?

  Wat zijn de verschillende categorieën van motoren op 3 wielen?  MEER INFORMATIE
 • Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?

  Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?  MEER INFORMATIE