Lang haar en 3-wielig voertuig

Rijd je graag op een 3-wielig voertuig en heb je lang haar, dan weet je waarover we het hebben. Lange lokken en een helm kunnen het ideale recept zijn voor problemen. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om je kapsel in bedwang te houden terwijl je geniet van de rit. Lees vooral verder als je het beu bent klitten in je haren te krijgen onderweg!

Can-Am 3-wielige voertuigen staan voor vrijheid - de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, waar je wilt zijn. Dat geldt ook voor hoe je eruit ziet, zoals je kapsel. Lange lokken, helemaal kaal of alles daar tussenin, jij bent welkom om te rijden. Lang haar kan wel lastig zijn tijdens het rijden omwille van je helm. Gelukkig heeft onze merkambassadeur Julana Dizon geweldige tips om je lange lokken stijlvol te houden tijdens en na elke rit!

Wel of niet doen met je kapsel

Julana heeft al veel kilometers op de teller. Ze heeft ook al zo vaak gereden met lang haar dat ze veel tijd gehad heeft om verschillende haarstijlen uit te proberen zodat haar haren er mooi en sluik blijven uitzien ongeacht hoe lang de rit duurt.

Welke stijl je ook kiest, de vuistregel voor kapsels die goed werken met een helm zijn: 

 • strak - zodat je haar niet loskomt tijdens de rit 
 • uit je gezicht - zodat je niet afgeleid wordt door je loshangend haar
 • maak je haar vast in je nek ongeacht de stijl die je kiest

Beste kapsels om te rijden, door Julana

Nu we de basis hebben besproken, laten we het even hebben over die haarstijlen waarover we het hadden. Hier overlopen we de top haarstijlen van Julana om te rijden. Bovendien kun je de instructievideo die we samen met haar hebben gemaakt bekijken op YouTube.

Lage knot

Dit is één van de makkelijkste algemene haarstijlen. Hierbij zijn er nagenoeg geen losse haren, zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid.

Julana maakt een lage knot in vier stappen, te beginnen bij:

 1. Trek het haar in een staart, laag in je nek. 
 2. Draai de haren in een staart rond het haarband. 
 3. Gebruik een tweede haarband om de knot op zijn plaats te houden.
 4. Trek een nekbeschermer over de knot om je haar te beschermen en losse haartjes in bedwang te houden.

Eenvoudige vlecht

Als er snel klitten in je haar komen of je je haar na de rit los wilt dragen en je wilt dat het eruit ziet zoals voor de rit, probeer dan eens een simpele vlecht op je rug. Een vlecht laat geen knikken achter. Ben je dus van plan te stralen met je sluik, krullend of golvend haar op je bestemming, dan is een vlecht je veiligste optie.

In onze video, toont Julana hoe eenvoudig het is om een vlecht te maken. Denk er wel aan de vlecht zo laag mogelijk in je nek te maken. Om het extra veilig te houden, kun je de vlecht onder je shirt of jas stoppen voor je vertrekt.

Lage paardenstaart

Voor korte ritten hoef je niet zo veel moeite te doen, toch? Julana’s tip voor een makkelijke haarstijl voor korte ritten is een lage paardenstaart. Zo'n staart is eenvoudig, snel en ook makkelijk om weer los te maken.

Bevestig de haarband gewoon zo laag mogelijk in je nek. Zoals bij de vlecht is het makkelijker om de paardenstaart in je shirt of jas te stoppen zodat je haar nog langer netjes blijft.

Geweldige tips voor haarstijlen voor en tijdens het rijden

Naast haarstijlen kun je nog andere dingen doen met lang haar om het leven onderweg makkelijker te maken. Gebruik deze tips voor of na de rit om het verschil te maken, zonder al te veel moeite. Waarom zou je het jezelf niet makkelijker en aangenamer maken onderweg? Daarom heb je precies voor jouw Ryker of Spyder gekozen, toch?

Top tips van Julana voor haarstijl en verzorging

 • Droogshampoo – helpt bij kroezend haar.
 • Scrunchies - het zachtere alternatief voor een haarband. Scrunchies laten niet zo makkelijk markeringen achter op je haar als gewone elastische haarbanden.
 • Compacte borstel - houd die opgeborgen in je Can-Am Ryker of Spyder voor haarstyling onderweg.

Vertrekkensklaar!

Met al deze haarstijlen en stylingtips in je achterzak ben je klaar om op weg te gaan met je Can-Am Ryker of Spyder.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • Kies de juiste helm voor jouw 3-wielige voertuig

  Kies de juiste helm voor jouw 3-wielige voertuig  MEER INFORMATIE
 • Ledereen is welkom op de weg

  Ledereen is welkom op de weg  MEER INFORMATIE
 • Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?

  Welke 3-wielige motorfiets van Can-Am kiezen?  MEER INFORMATIE