WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?

Het is altijd het beste om de handleiding van je Can-Am voertuig te raadplegen voor specifieke brandstofvereisten voor jouw model motor. De Can-Am Spyder zal optimaal werken en optimaal presteren op brandstof met 91 octaan, zonder ethanol. Dit gezegd zijnde, zul je je voertuig niet beschadigen als je brandstof met een octaangehalte van 87 en maximaal 10% ethanol gebruikt.

De Ryker Can-Am loopt goed op 87 octaan brandstof. Gebruik GEEN E15 of andere brandstof met meer dan 10% ethanol in een recreatievoertuig, aangezien dit de motor beschadigt.

E10 brandstof met ethanol gebruiken is zo erg nog niet, maar die brandstof laten zitten in de brandstoftank en het brandstofsysteem kan op lange termijn problemen veroorzaken. Doorgaans wil je brandstof met ethanol niet langer dan 30 dagen in je Can-Am Spyder of je Can-Am Ryker laten zitten. De reden daarvoor is dat brandstoffen met ethanol water absorberen en ethanol corrosief van aard is. Als je dus kiest voor brandstof met ethanol, probeer dan een brandstofstabilisator toe te voegen als je van plan bent de brandstof langer dan 30 dagen in het voertuig te laten zitten. Als het voertuig langer wordt opgeslagen, is het min of meer verplicht de brandstof te behandelen met de juiste zwaardere dosis stabilisator om problemen te voorkomen wanneer je het voertuig wilt starten en gebruiken.

 

ENKELE TIPS BIJ HET TANKEN:

 

 • Zorg dat je je op een goed geventileerde plaats bevindt, ver van vlammen, vonken of rokers!
 • Tank niet terwijl je op het voertuig zit. Als de tank snel vol raakt en overstroomt, wil je geen brandstof op jezelf of je kleding krijgen. Het is dus altijd beter om naast het voertuig te staan tijdens het tanken.
 • Vul je tank nooit volledig. De brandstoftank is specifiek ontworpen met een bepaalde hoeveelheid “speling” of luchtvolume boven aan de tank, zodat de brandstof kan uitzetten naarmate de temperatuur verandert. Als je de tank te veel vult en de brandstof opwarmt, zal het brandstofvolume toenemen en stroomt de extra brandstof eruit via een ventilatieopening, wat verspilling is en schadelijk is voor het milieu.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • Welke kleding is geschikt voor een 3-wielig voertuig?

  Welke kleding is geschikt voor een 3-wielig voertuig?  MEER INFORMATIE
 • Een Can-Am Ryker of Can-Am Spyder voorbereiden voor winterstalling

  Een Can-Am Ryker of Can-Am Spyder voorbereiden voor winterstalling  MEER INFORMATIE
 • WAAR VIND IK DE GEBRUIKERSHANDLEIDING?

  WAAR VIND IK DE GEBRUIKERSHANDLEIDING?  MEER INFORMATIE

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of neem hier contact met ons op!