Een Can-Am Ryker of Can-Am Spyder voorbereiden voor winterstalling

 

In een perfecte wereld kunnen we het hele jaar door rijden - maar met de komst van sneeuw en koud weer is het seizoen ten einde. Was je van plan gewoon een hoes over jouw 3-wielige motorfiets te gooien? Er komt meer bij kijken: voor de juiste winterstalling zijn er enkele belangrijke stappen.

 

ZO MAAK JE JOUW VOERTUIG WINTERKLAAR VOOR HET LAAGSEIZOEN EN ZORG JE DAT HET IN GOEDE STAAT BLIJFT VOOR DE KOMENDE LENTE.

 

WAAROM JE EEN CAN-AM RYKER OF SPYDER KLAAR MOET MAKEN VOOR WINTERSTALLING

De duurzaamheid van jouw voertuig is afhankelijk van het feit of je het beschermt tegen winterse omstandigheden. Extreme koude kan de plastic en rubberen onderdelen beschadigen en schommelende temperaturen kunnen condens veroorzaken waardoor roest ontstaat. De cyclus van vriezen en dooien kan je wielen ook beschadigen wanneer de bodem eronder verschuift.

 

STAP 1: ZET HEM BINNEN

Een garage is de perfecte plek om jouw 3-wielig voertuig van Can-Am op te bergen: een garage biedt bescherming tegen het weer in een omgeving met een relatief constante temperatuur, droog en zonder direct zonlicht. Als je geen garage hebt, zoek dan een openbare opslagfaciliteit, die dezelfde voordelen biedt.

 

STAP 2: DEK HEM GOED AF

Welke oplossing voor opslag je ook kiest, er is een belangrijk probleem dat je wellicht moet zien te omzeilen. Net zoals je 3-wieler verkiezen muizen een warme, droge plek tijdens de winter! In een garage of opslagruimte zijn er veel plekjes voor knaagdieren om zich te verschuilen en veel spullen om op te knagen. Het is dus belangrijk om preventieve maatregelen te treffen. Dek eerst en vooral alle openingen waarin een muis een nest zou kunnen maken, zoals de uitlaatpijp of luchtinlaat, af met staalwol. Plaats vervolgens mottenballen of wattenstaafjes gedrenkt in pepermuntolie langs de omtrek van het voertuig. De geur daarvan zou ongewenste bezoekers uit de buurt houden.

 

STAP 3: DENK AAN DE DETAILS

Vervolgens kun je enkele preventieve maatregelen van je lijstje afvinken. Retoucheer eerst alle plekken waar de lak van je Can-Am Ryker of Spyder eraf is en plaats dan een plastic tas over je uitlaat om het vocht buiten te houden. Wanneer je daarmee klaar bent, dek je het voertuig af met ademend materiaal zodat er geen vocht of warmte binnenin vast komt te zitten.

 

STAP 4: MAAK RUIMTE VRIJ ONDER HET VOERTUIG

Wil je vlakke plekken op je banden voorkomen, krik je Can-Am Ryker of Spyder dan op om de druk te verlichten. Als je banden vlakke plekken vertonen, zullen die trillingen veroorzaken tijdens het rijden, wat voor een oncomfortabele rijervaring zorgt. Als je deze stap voor de winterstalling overslaat, kan dat je bovendien duur komen te staan: vlakke plekken verdwijnen niet altijd vanzelf, en als ze niet verdwijnen, moet je je banden vervangen.

 

STAP 5: GA AF EN TOE KIJKEN

Het is beter dat je jouw 3-wielige motorfiets niet de hele winter lang laat staan. Laat hem ongeveer één keer per maand 10-15 minuten draaien, zodat hij elke keer op temperatuur komt. Zorg voordat je daarmee begint dat je de wollen stop uit de uitlaat haalt en dat je het voertuig buiten zet voor voldoende ventilatie. Deze stap zorgt er niet alleen voor dat de olie door de verschillende delen van de motor stroomt die gesmeerd moeten blijven, maar het weerzien met je voertuig zal je ook doen dromen van avonturen die je zal beleven zodra het weer beter wordt en de kou verdwijnt. Nu je weet hoe je een Can-Am Ryker of Spyder opslaat tijdens de winter, kun je vol vertrouwen verder. Behandel je voertuig goed, en je kunt al uitkijken naar het komende rijseizoen!

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?

  WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?  MEER INFORMATIE
 • VEILIG RIJDEN MET EEN PASSAGIER OP EEN 3-WIELIG VOERTUIG?

  VEILIG RIJDEN MET EEN PASSAGIER OP EEN 3-WIELIG VOERTUIG?  MEER INFORMATIE
 • WAAR KAN IK RIJDEN MET MIJN 3-WIELIG VOERTUIG?

  WAAR KAN IK RIJDEN MET MIJN 3-WIELIG VOERTUIG?  MEER INFORMATIE

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of neem hier contact met ons op!