Ämne: Can-Am® Ryker - Risk att framhjul lossnar

 

Bästa Can-Am On-Road-kund,

 

BRP har kommit fram till att en defekt förekommer på 2020 Ryker som rör motorfordonets säkerhet och har därför beslutat om en återkallelse av säkerhetsskäl.

Enligt våra register är du ägare av ett fordon som eventuellt berörs.

 

Vad är det potentiella problemet?

Installation av framhjulen kan ha utförts felaktigt (installation av det röda låsclipset och åtdragningsmoment). I vissa situationer kan det resultera i att ett hjul lossnar, vilket ökar risken för kollision.

Vilka modeller berörs?

Vissa specifika serienummer av Can-Am Ryker modellår 2020.

Vad kommer BRP att göra?

BRP kommer att åtgärda ditt fordon kostnadsfritt. Åtgärden omfattar en inspektion av åtdragningsmomentet på framhjulsmuttrarna och ominstallation av de röda låsclipsen. Efter reparationen kommer du få en kopia av det obligatoriska certifieringsformuläret av din återförsäljare. Åtgärden borde ta mindre än en timme.

 

Vad ska du göra?

Kontakta närmaste auktoriserade BRP Can-Am On-Road-återförsäljare och boka in en tid för att få denna säkerhetsåtgärd utförd på fordonet.

 

Hur bedömer du om du kan fortsätta att använda fordonet? 

Om det röda låsclipset är korrekt monterat, förhindrar det att muttern lossnar, och då kan fordonet köras till återförsäljaren för service.

Om det röda låsclipset är korrekt monterat sitter det ordentligt i spåret kring muttern. Om du noterar att det röda låsclipset INTE är korrekt monterat, som på bilden nedan, kontakta återförsäljaren, som organiserar transport av fordonet.

                                       
                                                   RÖDA LÅSCLIPSET SITTER INTE I SPÅRET                    

Om det röda låsclipset INTE är korrekt monterat ska du inte köra fordonet då det finns risk för att ett hjul kan lossna under körning.

Servicen är gratis även om fordonet har modifierats med eftermarknadsalternativ. Förekomst av sådana modifieringar när servicen utförs leder inte till att befintliga garantier eller serviceavtal upphör att gälla.

Vad gör du om du tror att det här meddelandet skickades av misstag?

Detta meddelande skickades till dig i enlighet med den senaste information vi har tillgänglig. Kontakta BRP så snart som möjligt om det finns uppgifter i detta meddelande som inte stämmer.

Vi prioriterar din säkerhet och att du ska vara nöjd med våra produkter. Vi ber om ursäkt för de besvär som felet kan ha förorsakat och vi gör vårt yttersta för att hitta bra och enkla lösningar.

Tack för att du genast vidtar åtgärder i detta ärende.

  

Med vänliga hälsningar,

BRP:s kundtjänst

 

Om du har frågor eller behöver hjälp, eller för att hitta den närmaste auktoriserade återförsäljaren av BRP:

 

Besök: www.brp.com

 

+46 8 50 51 59 86