TILLBAKA TILL SÄKERHETSÅTERKALLELSER

Can-Am® Ryker - Hjulmuttern kan spricka

Ämne: Can-Am® Ryker - Hjulmuttern kan spricka


Bästa Can-Am On-Road-kund,

 

BRP har utfärdat en säkerhetsåterkallelse för Can-Am Ryker årsmodell 2019 och vissa Ryker av årsmodell 2020.

Enligt våra register är du ägare av ett fordon som eventuellt berörs.

 

Vad är det potentiella problemet?

Hjulmuttrarna kan gå sönder, vilket minskar klämkraften. Felet kan påverka hjulets integritet och fordonets styrbarhet. Detta ökar risken för kollision.

Vilka modeller berörs?

Alla serienummer av Can-Am Ryker årsmodell 2019 och vissa serienummer för årsmodell 2020.

Vad kommer BRP att göra?

BRP kommer att åtgärda ditt fordon kostnadsfritt. Åtgärden går ut på att byta ut de tre hjulmuttrarna. Efter reparationen kommer du få en kopia av det OBLIGATORISKA CERTIFIERINGSFORMULÄRET av din återförsäljare.  Åtgärden borde ta mindre än en timme.

 

Vad ska du göra?

Kontakta närmaste auktoriserade BRP Can-Am On-Road-återförsäljare och boka in en tid för att få denna säkerhetsåtgärd utförd på fordonet.

Hur bedömer du om du kan fortsätta att använda fordonet? 

Om det röda låsclipset är korrekt monterat, förhindrar det att muttern lossnar, och då kan fordonet köras till återförsäljaren för service.

Om det röda låsclipset är korrekt monterat sitter det ordentligt i spåret kring muttern. Om du noterar att det röda låsclipset INTE är korrekt monterat, som på bilden nedan, kontakta återförsäljaren, som organiserar transport av fordonet.

                                      
                                                  RÖDA LÅSCLIPSET SITTER INTE I SPÅRET               
     

Om det röda låsclipset INTE är korrekt monterat ska du inte köra fordonet då det finns risk för att ett hjul kan lossna under körning.

Servicen är gratis även om fordonet har modifierats med eftermarknadsalternativ. Förekomst av sådana modifieringar när servicen utförs leder inte till att befintliga garantier eller serviceavtal upphör att gälla.

Om du tidigare har bytt hjulmuttrarna och BRP inte betalade för reparationen ska du kontakta oss för en återbetalning. Du måste ändå lämna in fordonet för service för att installera de nya hjulmuttrarna. 


Vad gör du om du tror att det här meddelandet skickades av misstag?

Detta meddelande skickades till dig i enlighet med den senaste information vi har tillgänglig. Kontakta BRP så snart som möjligt om det finns uppgifter i detta meddelande som inte stämmer.

Vi prioriterar din säkerhet och att du ska vara nöjd med våra produkter. Vi ber om ursäkt för de besvär som felet kan ha förorsakat och vi gör vårt yttersta för att hitta bra och enkla lösningar.

Tack för att du genast vidtar åtgärder i detta ärende.

  

Med vänliga hälsningar,

BRP:s kundtjänst

Om du har frågor eller behöver hjälp, eller för att hitta den närmaste auktoriserade återförsäljaren av BRP:

Besök: www.brp.com

 

+46 8 50 51 59 86