Vi är medvetna om att vissa av er har fått vänta ett tag på att få era produkter, och vi förstår att det är en besvikelse att inte kunna inleda körsäsongen som planerat. Vi är ledsna för det.

Vi fortsätter att uppleva problem på grund av pandemin, inklusive brist på elektronikkomponenter, eftersläpning av transporter och nu senast brist på arbetskraft. Allt detta, plus hög efterfrågan på våra onroad-produkter kommer troligen att leda till leveransförseningar för era fordon. Men vi ger inte upp inför svårigheter.

  • Våra 20 000 anställda gör sitt yttersta för er, våra kunder.
  • Vi har lagt till fler leverantörer globalt och hyrt in fler flygtransporter för att få fram delar snabbare
  • Vi har ökat vår tillverknings- och lagringskapacitet
  • Vi har ändrat produktionsscheman och monterat enheter med vissa försenade komponenter som vi eftermonterat själva eller hos återförsäljaren senare.
  • Vi har lyckats utöka helg- och nattskift och drivit några av våra anläggningar 24/7
  • Flera av våra kontorsanställda har frivilligt gett av sin tid utanför normala arbetsscheman för att producera produkter i våra monteringsanläggningar

VD & CEO José Boisjoli beskriver vad vi gör för att få ut våra produkter till er så fort som möjligt.

Leveransförseningar

Meddelande från
vår VD och CEO

Vi vet att denna situation är långt ifrån idealisk men vi fortsätter, tillsammans med våra återförsäljare, att driva på allt vi kan för att se till att du kan njuta av våra produkter så snart som möjligt.

Vi fortsätter, tillsammans med våra återförsäljare, att driva på allt vi kan för att se till att du kan njuta av våra produkter så snart som möjligt. Kontakta respektive återförsäljare för uppdateringar om din beställning eftersom de har den senaste tillgängliga informationen. Vårt kundtjänstteam finns också här för dig om du har ytterligare frågor, på 0046 8 50 51 59 86.

Vanliga frågor

Vi vet att det är viktigt att uppleva äventyr och skapa minnen med våra produkter och vi ber om ursäkt för att denna försening kan inverka på dina planer. Vi kommer att lägga alla resurser på att leverera våra produkter så fort vi kan. Vi håller på att utöka vår produktionskapacitet för att minska inverkan på dig. Som många andra företag upplever vi förseningar på grund av begränsningar i leveranskedjan kombinerat med våra produkters popularitet. Vi kommer att ge återförsäljaren uppdaterad information så fort den blir tillgänglig.

Vi ber om ursäkt för denna försening, som har att göra med den globala bristen på reservdelar, hög efterfrågan och logistiska utmaningar. Om du inte är nöjd med det förväntade leveransschemat för din enhet kan du höra med återförsäljaren om vilka alternativ som är tillgängliga.

Vi kommer att fullfölja vårt åtagande att leverera så snart som möjligt, men om du vill ha en återbetalning av din handpenning bör du kontakta återförsäljaren direkt. Om du behöver ytterligare assistans kan du också kontakta oss på 0046 8 50 51 59 86.

Ja, BRP:s produktionsanläggningar världen över är igång och våra produktionsteam arbetar övertid. BRP har lagt till ytterligare skift för att öka produktionskapaciteten, och vi har utökat våra tillverkningsanläggningar som en anpassning till nuvarande och framtida tillväxt.

Med tanke på att våra produkters popularitet och osäkerheten med den globala produktionskedjan fortsätter är det just nu oklart. Vi kan dock försäkra att vi investerar stort för att få fram kreativa lösningar och våra team arbetar övertid för att minimera påverkan på alla.

På grund av leverans- och produktionsbegränsningarna är det möjligt att ändringar behöver göras. Kontrollera med återförsäljaren om din beställning påverkas av sådana ändringar.

Hör med återförsäljaren om den senaste informationen om eventuella delar eller tillbehör som berörs av förseningar.

Den lokala BRP-återförsäljaren har den mest exakta fraktinformationen och vi rekommenderar att ta kontakt med dem direkt.

Vi investerar i metoder för att upprätthålla våra produktionsnivåer och gör allt som står i vår makt för att leverera produkten i tid. Vi kan försäkra att hela BRP:s arbetsstyrka arbetar dedikerat för att lösa detta.

Det är viktigt för oss att leverera produkter med den förväntade kvaliteten, så BRP är fast beslutna att leverera vår höga kvalitetsstandard oberoende av de produktionsbegränsningar vi upplever just nu.

Har du fortfarande inte fått svar på din fråga?

Vi finns här för att hjälpa till