Situationen i försörjningskedjan fortsätter att förbättras och vi uppskattar ditt tålamod under de senaste åren. Vi har ansträngt oss för att få dina fordon till dig så snabbt som möjligt. Vi fortsätter att vara på rätt spår för att leverera beställningar i rätt tid. För att kontrollera statusen för din beställning, vänligen kontakta din lokala Can-Am-återförsäljare. Observera att vi för närvarande har en bra lagernivå hos våra återförsäljare för de flesta produkter.

Vi kommer att fortsätta att göra vårt bästa för att dela ny information med dig och våra återförsäljare när den blir tillgänglig. Vi uppskattar uppriktigt ditt tålamod och ditt fortsatta förtroende för varumärket Can-Am.

 


 

 

Vanliga frågor

Vi vet att det är viktigt att uppleva äventyr och skapa minnen med våra produkter och vi ber om ursäkt för att denna försening kan inverka på dina planer. Vi kommer att lägga alla resurser på att leverera våra produkter så fort vi kan. Vi håller på att utöka vår produktionskapacitet för att minska inverkan på dig. Som många andra företag upplever vi förseningar på grund av begränsningar i leveranskedjan kombinerat med våra produkters popularitet. Vi kommer att ge återförsäljaren uppdaterad information så fort den blir tillgänglig.

Vi ber om ursäkt för denna försening, som har att göra med den globala bristen på reservdelar, hög efterfrågan och logistiska utmaningar. Om du inte är nöjd med det förväntade leveransschemat för din enhet kan du höra med återförsäljaren om vilka alternativ som är tillgängliga.

Vi kommer att fullfölja vårt åtagande att leverera så snart som möjligt, men om du vill ha en återbetalning av din handpenning bör du kontakta återförsäljaren direkt. Om du behöver ytterligare assistans kan du också kontakta oss på 0046 8 50 51 59 86.

Ja, BRP:s produktionsanläggningar världen över är igång och våra produktionsteam arbetar övertid. BRP har lagt till ytterligare skift för att öka produktionskapaciteten, och vi har utökat våra tillverkningsanläggningar som en anpassning till nuvarande och framtida tillväxt.

Med tanke på att våra produkters popularitet och osäkerheten med den globala produktionskedjan fortsätter är det just nu oklart. Vi kan dock försäkra att vi investerar stort för att få fram kreativa lösningar och våra team arbetar övertid för att minimera påverkan på alla.

På grund av leverans- och produktionsbegränsningarna är det möjligt att ändringar behöver göras. Kontrollera med återförsäljaren om din beställning påverkas av sådana ändringar.

Hör med återförsäljaren om den senaste informationen om eventuella delar eller tillbehör som berörs av förseningar.

Den lokala BRP-återförsäljaren har den mest exakta fraktinformationen och vi rekommenderar att ta kontakt med dem direkt.

Vi investerar i metoder för att upprätthålla våra produktionsnivåer och gör allt som står i vår makt för att leverera produkten i tid. Vi kan försäkra att hela BRP:s arbetsstyrka arbetar dedikerat för att lösa detta.

Det är viktigt för oss att leverera produkter med den förväntade kvaliteten, så BRP är fast beslutna att leverera vår höga kvalitetsstandard oberoende av de produktionsbegränsningar vi upplever just nu.

Har du fortfarande inte fått svar på din fråga?

Vi finns här för att hjälpa till