Miten voin ajaa mönkijällä tai SSV-ajoneuvollani erityyppisissä maastoissa?

Mönkijän tai SSV-maastoajoneuvon omistaminen tarkoittaa, että sinulla on paljon maastoja tutkittavana. Kysymys kuuluu: miten ajoneuvo toimii eri alustoilla? Seuraavassa on muutamia yleisiä ohjeita, joiden avulla saat käsityksen siitä, mitä saatat kohdata maastossa, kun puet kypärän päähäsi.

Niin paljon mahdollisuuksia, niin vähän aikaa

Irtosoraa, suota, kivikkoa, metsätienpohjaa: on paljon koettavaa, joten tutustu SSV-ajoneuvoosi tai mönkijääsi joko haastavissa maastoissa tai hyväkuntoisella reitillä.

 

PÄÄLLYSTETYT TIET

Jos sinun on ajettava asfaltilla, pysy 2x4-tilassa ja noudata erityistä varovaisuutta: kyseessä on "maastoajoneuvo", ei maantieajoneuvo, joten sitä ei ole ensisijaisesti suunniteltu asfaltilla ajamiseen.

MÄET

Suhtaudu jokaiseen mäkeen varovaisesti ja kulje ylös tai alas mahdollisimman suorassa linjassa. Miksi? Vinosti eli sivuttain rinteessä ajaminen siirtää ajoneuvon painoa juuri sinne, minne et halua sitä, ja se voi johtaa kaatumiseen.

MUTA

Ennen kuin menet ajamaan mihinkään mutakuoppaan, tarkista sekä maasto että ajoneuvosi. Kuinka syvää? Sekä tavallisten mallien että X mr-mallien renkaat on pidettävä aina näkyvillä. (Pidä myös jäähdytin puhtaana!)

LUMI

Kyllä, voit ehdottomasti ottaa Can-Am Off-Road -ajoneuvosi käyttöön myös talvella. Pitoa on vähemmän kiihdytettäessä, käännyttäessä ja pysäytettäessä. Talvella jarrutetaan useammin, jotta lämpötila pysyy korkeana ja lumen / jään kertyminen vähenee.

KIVIKKO

Olet aloittelija, eikö niin? Jos näin on, etsi itsellesi kokenut opastaja tai off-road-kerho, ja etene hitaasti.


 

Mönkijä tai SSV-ajoneuvosi voi viedä sinut melkein minne tahansa - ja saatat jonain päivänä kohdata kaikenlaista maastoa yhdellä ajokerralla. Valmistaudu ja aja omaan tahtiisi... ja ala kerätä kilometrejä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

asiakastuki
 • Info
  KUINKA MATKUSTAJAN KANSSA AJETAAN TURVALLISESTI?

  KUINKA MATKUSTAJAN KANSSA AJETAAN TURVALLISESTI?  TUTUSTU
 • Info
  MISTÄ LÖYDÄN KÄYTTÖOHJEKIRJAN?

  MISTÄ LÖYDÄN KÄYTTÖOHJEKIRJAN?  TUTUSTU
 • Info
  TÄRKEIMMÄT TAVARAT MAASTOSEIKKAILUJA VARTEN

  TÄRKEIMMÄT TAVARAT MAASTOSEIKKAILUJA VARTEN  TUTUSTU
 • Licensing
  Mitä tarvitset mönkijällä tai SSV:llä ajamiseen?

  Mitä tarvitset mönkijällä tai SSV:llä ajamiseen?  TUTUSTU