Regen of zonneschijn, met deze kleding ben je klaar om op weg te gaan in elk weer

Laat het weer geen domper op jouw rijvreugde zetten

Je zoekt waarschijnlijk een excuus om op je Can-Am Ryker of Spyder te stappen en te vertrekken, net zoals wij. Als je aarzelt omdat het zou kunnen regenen, of je het niet te warm wilt krijgen onderweg, zijn deze kledingtips een kolfje naar jouw hand!

Zelfs als je het weerbericht raadpleegt voordat je vertrekt, kan het weer al snel omslaan op de open weg! Vandaag hebben we het over de kleding die je nodig hebt om je voor te bereiden op elk type rit, in de regen, zon of ander weer.

Onze merkambassadeur Michael J. Mitchell vertelt je over geweldige kleding waarmee je nog vaker op weg kunt en kunt genieten van je Can-Am Ryker of Spyder.

Hier is kleding waar je van zal houden.

Het weer is moeilijk om exact te voorspellen. Het ene moment kan het zacht en zonnig zijn, het volgende moment word je verrast door een regenbui. Of je warme avondrit kan plots kil worden rond zonsondergang.

Opbergbaar jack, puffer jacket of opbergbare jacks met lange mouwen

Snelle weersveranderingen kunnen je parten spelen. Met een opbergbaar jack opgeborgen in je Can-Am of in je rugzak ben je op alles voorbereid. Puffer jacks of opbergbare jacks met lange mouwen zijn makkelijk op te bergen wanneer het warm is buiten en nog makkelijker aan te trekken wanneer het wat kouder wordt.

Reflecterend rijpak

Als je graag in de regen rijdt, rond zonsondergang, ‘s nachts of bij slechter zicht dan daglicht, is een reflecterend rijpak een goede keuze. Zo word je veel beter zichtbaar voor andere weggebruikers, vooral wanneer het regent. 

2-delig waterdicht pak

Als je nog meer houdt van ritjes in de regen, is een waterdicht pak essentieel. Michaels favoriet is een tweedelig waterdicht pak dat beschermt tegen sterke windstoten. Een leuk detail zijn de voetriemen waardoor het pak niet omhoog kruipt.

Licht mesh jack en handschoenen

Ritjes op warme dagen zijn al net zo geweldig! Hoe graag je ook het briesje voelt, een verantwoordelijke bestuurder denkt altijd aan de veiligheid. Een licht mesh jack komt dan goed van pas. Het houdt je koel en luchtig, en op voorwaarde dat er SAS-tec of CE-gecertificeerde beschermkussens in zitten, biedt het je bescherming tegen schokken bij een ongeval.

Voeg daar nog een paar mesh handschoenen aan toe en je handen blijven koel en beschermd tijdens je ritten. Ook goed om te weten is dat slechts bepaalde landen, zoals Frankrijk, eisen dat je CE-gecertificeerde handschoenen draagt wanneer je met een 3-wielige motorfiets rijdt. Toch raden we bij Can-Am aan dat je die draagt, ongeacht de lokale wetgeving en vereisten.

Vergeet een goede basislaag niet

Laagjes zijn essentieel om je klaar te maken voor een goede rit in elk weer. Je kunt laagjes aan- of uittrekken volgens de weersomstandigheden, zodat je mooi comfortabel blijft tijdens korte en lange ritten.

Laagjes beginnen bij een goede basislaag. Met een goede basislaag blijf je je fris voelen in elke situatie. Zoals bijvoorbeeld met het hightech shirt met koofstofvezels en kokosvezels dat Michael aanbeveelt. Dat is vochtafvoerend en houdt geurtjes weg, zodat je plezier kunt beleven samen met eventuele rijpartners waarmee je op weg gaat.

Lichtgewicht voor vlotte ritten

Welke kleding je ook kiest, zorg dat die past bij wat je nodig hebt. Denk eraan lichtgewicht kleding te kiezen die opgeborgen kan worden. Zo garandeer je gebruiksgemak en vlotte toegang, naast makkelijk opbergen - een combinatie die je Ryker of Spyder zeker op prijs zal stellen.

Een geweldige manier om te starten is een kijkje te nemen in onze complete collectie rijkleding die Can-Am te bieden heeft. De collectie is te vinden in onze online brochures, en zoals altijd kun je ook de beschikbaarheid raadplegen bij een dealer in je buurt.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • Kies de juiste helm voor jouw 3-wielige voertuig

  Kies de juiste helm voor jouw 3-wielige voertuig  MEER INFORMATIE
 • Laat bagage niet in de weg staan van een leuke rit

  Laat bagage niet in de weg staan van een leuke rit  MEER INFORMATIE
 • Personaliseer je Can-Am volgens jouw voorkeuren voor de weg

  Personaliseer je Can-Am volgens jouw voorkeuren voor de weg  MEER INFORMATIE