Rug

LIJKT RIJDEN MET EEN 3-WIELER VAN CAN-AM OP RIJDEN MET EEN MOTOR?

IS RIJDEN MET EEN 3-WIELIG CAN-AM VOERTUIG HETZELFDE ALS RIJDEN MET EEN MOTOR?

Rijden met een Can-Am Spyder of een Can-Am Ryker lijkt grotendeels op het rijden met een motorfiets, maar er zijn ook enkele verschillen.

De rijdynamiek van 3-wielige voertuigen van Can-Am lijkt in feite meer op die van een ATV (quad) of een Ski-Doo sneeuwscooter. De vaardigheden van de rijder om met de machine manoeuvres uit te voeren en door bochten te rijden, verschillen van het rijden op een motor, zeker in de bochten. Rijd je met een Can-Am Spyder of Can-Am Ryker, dan stuur je de bocht in en leun je met je lichaamsgewicht in de bocht, net als op een ATV, een sneeuwscooter of Sea-Doo waterscooter. Zo verlaag je immers het zwaartepunt en blijft het voertuig beheersbaar.

 

De driewielsarchitectuur van de Can-Am Spyder en de Can-Am Ryker is in vrijwel alle opzichten veel veiliger dan 2-wielige motoren. Drie wielen zijn gewoon veel stabieler dan twee wielen. Wij noemen dit de "Y-factor". De Spyder en Ryker modellen zitten bovendien tjokvol met 's werelds beste veiligheidsfuncties en elektronische besturingen – ABS antiblokkeerremmen, tractiecontrole en stabiliteitscontrole. Deze volautomatische systemen verifiëren voortdurend de werking van de machine om tractie te behouden, de efficiëntste en snelste remweg te bieden en de machine op de grond en in de juiste richting te houden. Meerdere boordcomputers waken over sensorinputs om een veilige rijervaring te waarborgen. Voeg daarbij de stabiliteit van het Y-factor driewielsontwerp en het is één van de veiligste activiteiten die je tegenwoordig in de openlucht kunt beleven.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • WAAR KAN IK RIJDEN MET MIJN 3-WIELIG VOERTUIG?

  WAAR KAN IK RIJDEN MET MIJN 3-WIELIG VOERTUIG?  MEER INFORMATIE
 • WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?

  WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?  MEER INFORMATIE
 • VEILIG RIJDEN MET EEN PASSAGIER OP EEN 3-WIELIG VOERTUIG?

  VEILIG RIJDEN MET EEN PASSAGIER OP EEN 3-WIELIG VOERTUIG?  MEER INFORMATIE

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of neem hier contact met ons op!