WAT IS DE INRIJPERIODE VOOR MIJN CAN-AM RYKER?

De inrijperiode voor je Can-Am Ryker is belangrijk als je je 3-wielig voertuig nog jarenlang in goede staat wilt houden!

 

Voor kleine performante motoren zoals de motor in de Can-Am Ryker is er wel een “inrijperiode” nodig, waarbij de onderdelen (in het bijzonder die in de motor) kunnen wennen aan de gebruikseisen. Dat is een periode van 300 km. Tijdens deze periode mag de motor niet gebruikt worden bij hoge toerentallen en mag je ook niet bruusk optrekken. Het voertuig moet met beleid worden gebruikt, om de langste levensduur en betrouwbaarheid te garanderen. Vermijd ook het gebruik van cruise control tijdens deze periode, aangezien dit een constant toerental aanhoudt, wat we proberen te voorkomen. Varieer het toerental zo veel mogelijk tijdens de inrijperiode. Dat helpt om de zuigerringen beter op de cilinderwanden te plaatsen.Gangbare praktijken

Dit zijn gangbare praktijken in de sector voor recreatievoertuigen en sportvoertuigen, waar de kleinere motoren hoge vermogens produceren, maar ook ontworpen en geproduceerd worden volgens strenge normen. Het is doorgaans aanbevolen om de olie te verversen en het filter te vervangen na de inrijperiode, om verontreiniging en kleine metaaldeeltjes als gevolg van de interactie van nieuwe componenten die samenwerken te verwijderen. De eerste onderhoudsbeurt van je Ryker moet plaatsvinden na 10.000 km.

Al uw vragen, beantwoord

Bekijk alle vragen
 • WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?

  WELK SOORT BRANDSTOF TANK IK IN MIJN CAN-AM VOERTUIG?  MEER INFORMATIE
 • LIJKT RIJDEN MET EEN 3-WIELER VAN CAN-AM OP RIJDEN MET EEN MOTOR?

  LIJKT RIJDEN MET EEN 3-WIELER VAN CAN-AM OP RIJDEN MET EEN MOTOR?  MEER INFORMATIE
 • Zo vind je een motorgroep voor de Can-Am Ryker of Spyder

  Zo vind je een motorgroep voor de Can-Am Ryker of Spyder  MEER INFORMATIE

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer of neem hier contact met ons op!