HUR KÖR MAN SÄKERT MED EN PASSAGERARE PÅ ETT 3-HJULIGT FORDON?

ENDAST en passagerare ska åka på en Can-Am Spyder eller Can-Am Ryker-modell om den har ett specifikt säte för en passagerare. Alla Can-Am Ryker-modeller kräver tillägg av ett tillbehörssäte för passagerare, vissa Can-Am Spyder-modeller har passagerarsäten som standard och alla kan lägga till ett som tillbehör.

 

Med en passagerare måste föraren vara medveten om hur den extra vikten och förändringen som följer med viktens placering påverkar fordonets manövrering och väghållning. Med en passagerare flyttas den totala vikten bakåt och högre upp på fordonet, vilket gör fordonet mindre stabilt och försämrar framhjulens grepp. Läs ditt fordons instruktionsbok eftersom vissa modeller kräver justering av bakhjulets stötdämpare för att klara av den extra vikten av passageraren. Detta är viktigt för att behålla korrekt balans i fordonet och hindra den bakre delen av fordonet att pressas ihop, vilket kan minska vikten på framdäcken och minska styrrespons och köregenskaper.

Det är också bra om du som förare instruerar passageraren att luta kroppsvikten inåt mot kurvan precis som du, för att öka stabiliteten och bättre ta del av dynamiken i kurvtagning. Förare och passagerare får en bättre åkupplevelse när de engagerar sig och agerar på det här sättet, samtidigt som det också ökar säkerheten. Se till att även passageraren använder rätt säkerhetsutrustning, närmare bestämt hjälm, ögonskydd, handskar, kängor, långbyxor och en skyddsjacka. Avråd passagerare från att bära lättare klädsel – tennisskor, sandaler, shorts och t-tröjor som inte ger något skydd om det oförutsedda inträffar!

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
 • VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?

  VAR HITTAR JAG INSTRUKTIONSBOKEN?  LÄS MER
 • JOSHS FÖRSTA ÅKTUR

  JOSHS FÖRSTA ÅKTUR  LÄS MER
 • Att hitta en Can-Am Ryker eller Spyder körgrupp

  Att hitta en Can-Am Ryker eller Spyder körgrupp  LÄS MER

Hittar du inte det du letar efter?

Om du fortfarande inte hittar det du söker, kontakta din lokala återförsäljare eller kontakta oss här!