Hur man vinterförvarar en Can‑Am Ryker eller Spyder

 

I en perfekt värld skulle vi kunna köra året runt – men snöns och kylans ankomst markerar slutet på säsongen. Om du tror att det räcker med att lägga en presenning över din 3-hjuliga motorcykel bör du tänka om: för korrekt en förvaring krävs några viktiga åtgärder.

 

HUR DU VINTERFÖRVARAR DITT FORDON OCH SER TILL ATT DET ÄR I TOPPSKICK FÖR NÄSTA VÅR.

VARFÖR MAN BÖR VINTERFÖRVARA EN CAN-AM RYKER ELLER SPYDER

Fordonets livslängd är beroende av att det skyddas från svåra förhållanden. Extrem kyla kan skada plast- och gummikomponenterna och skiftande temperaturer kan ge upphov till kondens som kan leda till rost. Omväxlande frost och tö kan också skada hjulen då marken de vilar på är instabil.

 

STEG 1: TA IN DEN

Ett garage är perfekt för förvaring av din Can-Am 3-hjuliga motorcykel: det ger skydd mot väder och vind i en miljö som är relativt temperaturkontrollerad, torr och skyddad från solljus. Om du inte har ett eget garage, ta reda på om det finns någon typ av anläggning för vinterförvaring som erbjuder samma fördelar.

 

STEG 2: FÖRSEGLA DEN

Oavsett vilken förvaringslösning du väljer finns det en viktig fråga som du behöver lösa. Precis som din 3-hjuliga motorcykel gillar mössen att ha det varmt och torrt under vintern! Det finns många platser i ett garage eller förvaringsutrymme där gnagare kan gömma sig och mycket som de kan tugga på, därför är viktigt att vidta förebyggande åtgärder. Börja med att täcka öppningar med stålull där en mus kan gräva/gnaga sig in, som t.ex. ett luftintag eller avgasröret. Placera också malkulor eller bomullstussar doppade i pepparmyntsolja omkring fordonet eftersom lukten anses hålla dessa oönskade besökare borta.

 

STEG 3: GLÖM INTE DETALJERNA

Se till att bocka av några förebyggande åtgärder på listan. Börja med att fixa till eventuella ställen där lacken kan ha skavts av på din Can-Am Ryker eller Spyder och placera en plastpåse över ljuddämparens öppning för att hålla fukten ute. När du är klar, täck över fordonet med ett material som andas och inte stänger inne fukt eller värme.

 

STEG 4: SKAPA HÖJD

För att undvika platta ytor på däcken bör du lyfta upp din Can-Am Ryker eller Spyder med domkraft för att minska trycket. Om däcken utvecklar platta ytor ger de vibrationer när du kör och en obekväm upplevelse. Om du inte utför detta vinterförvaringssteg kan det kosta: platta däckytor försvinner inte alltid av sig själva och om de inte gör det kan det innebära att du behöva byta däck.

 

STEG 5: TITTA TILL DEN

Det är bäst att inte lämna din 3-hjuliga motorcykel utan tillsyn hela vintern. Ungefär en gång i månaden bör motorn köras under 10-15 minuter så att den kommer upp i temperatur varje gång. Se till att du tar bort tätningen från avgasröret innan du börjar och flytta fordonet utomhus för ordentlig ventilation. Det här steget gör att oljan cirkulerar igenom olika delar av motorn som bör hållas smorda, och att se fordonet åter kan få dig att planera inför nya äventyr så snart snön smält. När du nu vet hur du förvarar en Can-Am Ryker eller Spyder över vintern kan du med självförtroende gå vidare. Behandla ditt fordon väl och se fram emot vårens återkomst!

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
 • Vilken typ av bränsle behöver mitt Can-Am-fordon?

  Vilken typ av bränsle behöver mitt Can-Am-fordon?  LÄS MER
 • HUR KÖR MAN SÄKERT MED EN PASSAGERARE PÅ ETT 3-HJULIGT FORDON?

  HUR KÖR MAN SÄKERT MED EN PASSAGERARE PÅ ETT 3-HJULIGT FORDON?  LÄS MER
 • Var kan jag köra min 3-hjuliga motorcykel?

  Var kan jag köra min 3-hjuliga motorcykel?  LÄS MER

Hittar du inte det du letar efter?

Om du fortfarande inte hittar det du söker, kontakta din lokala återförsäljare eller kontakta oss här!