Tillbaka

Liknar körning av en 3-hjulig Can-Am MC-körning?

På många sätt liknar körning av en Can-Am Spyder  eller en Can-Am Ryker  körning av vanlig motorcykel, men på andra sätt inte.

Fordonsdynamiken hos ett 3-hjuligt Can-Am-fordon liknar i själva verket mer en ATV (ett Allterrängfordon) eller en Ski-Doo snöskoter. Förarens skicklighet för att manövrera och ta svängar skiljer sig från när man kör en motorcykel, särskilt när det gäller att styra igenom kurvor. När du kör en Can-Am Spyder eller en Can-Am Ryker styr du in i kurvan och lutar kroppsvikten inåt mot kurvan, precis som när du kör ATV, snöskoter eller en Sea-Doo vattenskoter. Det gör man för att sänka tyngdpunkten och behålla fordonets lutningsvinkel.

 

Trehjulsarkitekturen i Can-Am Spyder och Can-Am Ryker är mycket säkrare än 2-hjuliga motorcyklar på nästan alla sätt. Stabiliteten är helt enkelt mycket större med tre hjul än med två. Det kallar vi för ”Y-faktorn”. Spyder- och Ryker-modellerna är också fullpackade med världens bästa säkerhetsfunktioner och elektroniska kontroller såsom ABS låsningsfria bromsar, antispinnsystem och stabilitetskontroll. Dessa helautomatiska system övervakar hela tiden fordonet för att behålla däckgreppet, ge den effektivaste och snabbaste bromssträckan och håller fordonet på marken, i rätt riktning. Många sensoringångar bevakas av flera ombord-datorer för att ge en säker körupplevelse. Tillsammans med Y-faktorns stabilitet i den trehjuliga designen får du en av de säkraste utomhusupplevelserna som finns idag.

 

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
 • Var kan jag köra min 3-hjuliga motorcykel?

  Var kan jag köra min 3-hjuliga motorcykel?  LÄS MER
 • Vilken typ av bränsle behöver mitt Can-Am-fordon?

  Vilken typ av bränsle behöver mitt Can-Am-fordon?  LÄS MER
 • HUR KÖR MAN SÄKERT MED EN PASSAGERARE PÅ ETT 3-HJULIGT FORDON?

  HUR KÖR MAN SÄKERT MED EN PASSAGERARE PÅ ETT 3-HJULIGT FORDON?  LÄS MER

Hittar du inte det du letar efter?

Om du fortfarande inte hittar det du söker, kontakta din lokala återförsäljare eller kontakta oss här!