Långt hår och trehjuliga fordon – inga problem

Om du har långt hår och gillar att köra trehjuliga fordon vet du vad vi pratar om. Kombinationen av långt hår och hjälmar kan vara besvärlig. Som tur är finns det enkla sätt att hålla håret snyggt även under åkturen. Läs vidare om du är trött på trassligt hår när du är ute och kör!

Trehjuliga Can-Am-fordon representerar frihet – frihet att vara vem du än vill, var du än vill. Det gäller även ditt utseende, till exempel ditt hår. Långa lockar, inget hår alls och allt däremellan – alla är välkomna med på färden. Men långt hår kan vara knepigt på grund av hjälmen. Lyckligtvis kan vår varumärkesambassadör Julana Dizon tipsa om hur du får ditt långa hår att se snyggt ut under och efter en åktur!

Bra och mindre bra frisyrer för åkturen

Julana har många mil bakom sig. Hon har kört mycket med långt hår och har därför haft gott om tid att prova sig fram till frisyrer som håller håret snyggt och trasselfritt hur långt hon än kör. 

Oavsett vilken frisyr du väljer kommer här några grundläggande tips för att den ska funka bra med hjälm: 

  • stramt – så att uppsättningen inte lossnar under åkturen
  • undan från ansiktet – så att inga lösa hårstrån distraherar dig
  • sätt fast håret i nacken oavsett frisyr

Bästa frisyrerna av Julana när du kör

Nu när vi har gått igenom grunderna ska vi se närmare på de aktuella frisyrerna. Vi går igenom Julanas favoritfrisyrer för körning här och du kan också titta på en instruktionsvideo med henne på YouTube.

Låg hårknut

Den här uppsättningen är väldigt enkel. Dessutom slipper du distraherande hårstrån som flyger runt i vinden.

Julanas fyra steg till en låg hårknut:

  1.  För ihop håret till en hästsvans i nacken. 
  2. Linda hästsvansen runt hårbandet. 
  3. Använd ytterligare ett hårband för att hålla knuten på plats.
  4. Sätt en buff över knuten för att skydda håret och hålla hårstråna på plats.

Enkel fläta

Om ditt hår lätt blir trassligt eller om du vill ha utsläppt hår efter åkturen och vill att håret ska behålla sin form kan du prova en enkel fläta som ligger längs ryggen. En fläta bevarar hårets naturliga form, så oavsett om du planerar att ha rakt, lockigt eller vågigt hår på ditt resmål är en fläta ett säkert val.

I vår video visar Julana hur du enkelt gör en fläta. Tänk på att den ska placeras så lågt och nära nacken som möjligt. För att öka säkerheten ytterligare ska du stoppa ner flätan under tröjan eller jackan innan du kör iväg.

Låg hästsvans

För korta körningar krävs inga stora ansträngningar. Julanas förslag på en enkel frisyr för kortare åkturer är en låg hästsvans. Det är enkelt, det går snabbt och det är lätt att släppa ner håret igen

Tänk bara på att placera hästsvansen så långt ner och nära nacken som möjligt. Och precis som med flätan är det lätt att stoppa in hästsvansen i tröjan eller jackan för att hålla håret trasselfritt längre. 

Bra tips för håret före och under resan

Utöver rätt frisyr finns det annat du kan göra för att underlätta resan om du har långt hår. Dessa tips före eller efter färden gör stor skillnad och kräver ingen större ansträngning. Och varför inte göra livet lättare och roligare på åkturen – det är väl precis vad din Ryker eller Spyder är till för?

Julanas bästa tips för styling och hårvård

  • Torrschampo – bra mot frissigt hår.
  • Hårsnoddar med tyg – ett mjukare alternativ till vanliga hårband. De lämnar inte märken i håret lika lätt som vanliga hårband.
  • Kompakt hårborste – förvara den på din Can-Am Ryker eller Spyder så kan du styla håret vart du än åker.

Klara, färdiga, gå!

Nu när du har fått alla dessa frisyr- och stylingtips är du redo att ge dig ut på vägarna med din Can-Am Ryker eller Spyder.

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
  • Välj en hjälm för ditt trehjuliga fordon som passar just dig

    Välj en hjälm för ditt trehjuliga fordon som passar just dig



    LÄS MER
  • Vilken Can-Am mc passar kvinnliga förare bäst?

    Vilken Can-Am mc passar kvinnliga förare bäst?



    LÄS MER
  • Alla är välkomna på vägarna

    Alla är välkomna på vägarna



    LÄS MER