Vädret spelar ingen roll med rätt utrustning

Låt inte vädret förstöra din körlust

Precis som vi är du säkert aldrig nödbedd att hoppa på din Can-Am Ryker eller Spyder och köra iväg. Om du tvekar för att det ser ut att bli regn, eller inte vill bli för varm på färden, ska du kolla in våra utrustningstips.

Även om du kollar väderprognosen innan du åker hemifrån kan förhållandena ändras snabbt ute på vägarna. Idag går vi igenom vilken utrustning du behöver för att vara beredd på alla slags väder – regn, sol och allt däremellan.

Vår varumärkesambassadör Michael J. Mitchell berättar om riktigt bra utrustning som hjälper dig att ta dig ut på vägarna oftare med din Can-Am Ryker eller Spyder.

Här presenterar vi utrustning som du verkligen kommer att uppskatta

Det är svårt att förutsäga vädret. Det kan vara soligt och varmt för att i nästa stund börja regna. Eller så blir åkturen en ljummen sommarkväll plötsligt kylig när det börjar mörkna.

Packbar jacka eller lättviktsjacka

Snabba väderomslag kan lämna dig utan skydd. Genom att förvara en packbar jacka i din Can-Am eller en ryggsäck är du alltid redo. Lättviktsjackor eller långärmade packbara jackor är enkla att ta med när det är varmare ute och ännu enklare att ta fram och sätta på sig när det börjar bli kyligt. 

Reflekterande ytterkläder

Om du gillar att köra i regn, i skymning, på natt eller i förhållanden med sämre sikt än i dagsljus bör du använda reflekterande ytterkläder. Det gör dig betydligt lättare att upptäcka för andra förare, särskilt när det regnar.

Tvådelat vattentätt regnställ

Om du ofta kör i regn behöver du absolut ett vattentätt regnställ. Michaels favorit är ett tvådelat vattentätt ställ som skyddar mot stark vind. En uppskattad funktion är fotremmarna som förhindrar att byxorna glider upp.

Lätt nätjacka och näthandskar

Det kan vara härligt att ta en åktur en riktigt varm dag! Visst vill man känna vinden mot kroppen, men en del av ansvarsfull körning är att alltid ha säkerheten i åtanke. Här kommer en lätt nätjacka in i bilden. Den håller dig sval samtidigt som den har SAS-TEC- eller CE-certifierad skyddsvaddering som skyddar dig om en olycka skulle ske.

Med ett par näthandskar som komplement skyddar du dina händer och håller dem svala. Det kan också vara bra att notera att det bara är vissa länder, till exempel Frankrike, som har krav på CE-certifierade handskar när man kör trehjuliga fordon och motorcyklar. Vi på Can-Am rekommenderar dock starkt att du bär sådana handskar oavsett lokala lagar och krav.

Glöm inte ett bra baslager

Lager är nyckeln till en lyckad åktur oavsett väder. Du kan ta på och ta av lager beroende på vädret så att du alltid känner dig bekväm hur långt du än kör.

Börja med ett bra baslager. Med ett bra baslager håller du dig fräsch i alla lägen. Ta till exempel den högteknologiska tröjan i karboniserat kokosmaterial som Michael rekommenderar. Den leder bort fukt och håller lukt i schack, så att du och eventuella följeslagare har roligt tillsammans på åkturen.

Lätt vikt gör åkturen smidigare

Vilken utrustning du än väljer ska du se till att den passar dina behov. Glöm inte att välja lätt utrustning som är enkel att packa ner. Det gör den smidig att använda och lätt att packa ner och komma åt – en kombination som din Ryker eller Spyder kommer att uppskatta.

Börja gärna med att ta en titt på Can-Ams fullständiga sortiment med förarutrustning. Du hittar hela sortimentet i våra broschyrer online och som alltid kan du se vad som finns hos din närmaste återförsäljare.

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
 • Anpassa din Can-Am efter tycke och smak

  Anpassa din Can-Am efter tycke och smak  LÄS MER
 • Låt inte lasten stå i vägen för din upplevelse

  Låt inte lasten stå i vägen för din upplevelse  LÄS MER
 • Välj en hjälm för ditt trehjuliga fordon som passar just dig

  Välj en hjälm för ditt trehjuliga fordon som passar just dig  LÄS MER