Vilka olika kategorier finns det av trehjuliga mc?

VILKA OLIKA MC-KATEGORIER FINNS?

Var funktion har sin mc: upptäck alla kategorier av trehjuliga fordon och hitta det som svarar bäst mot dina behov. Från korta resor varje dag till resor på flera dagar – Can-Am har den modell du behöver.

 

ROADSTER-MC

Är du ute efter en trehjulig mc som passar för dina resor varje dag – enkel och samtidigt praktisk? Då ska du satsa på en roadster. Den kännetecknas av en stilren konstruktion utan kåpor (det är därför den kallas ”naked” på engelska), som gör dem snabbare och mer kraftfulla. Roadsters kan du köra med både i sta’n och ute på vägarna. De är den perfekta kombinationen av en sport- och landsvägs-mc och passar både till vardags och när man har lust att dra på. Can-Am Ryker är sortimentets roadster-modell och säkert just den du behöver.

 

 

GRAN TURISMO

Gran turismo motorcyklar är en underkategori till landsvägs-mc som är byggda för långresor. Det gäller alldeles särskilt för GT-modellerna, som utvecklats för att resa i flera dagar utan problem. De lägger tonvikten på komfort, med särskild utrustning som eluppvärmda säten och stora fotstöd. Dessutom har de massor av förvaringsplats för allt du vill ta med dig. Hos Can-Am är Spyder RT den ultimata GT-mc:n.

 

 

SPORT-MC

Sport-mc:na är versioner av gatlegala modeller som används för tävlingar, avsedda för en bred målgrupp. Deras mångsidiga utformning med låg vikt gör att de klarar snabba accelerationer på vägen. Men deras effekt är enligt lag begränsad. Till skillnad från roadsters har sport-mc för landsvägskörning en förhöjd sadel som lyfter upp föraren i höjd med styret och tvingar föraren till en halvliggande, grodliknande, körställning. Hos Can-Am är Can-Am Spyder F3-S Special Series den modell som har en sådan sportig look och körstil.

 

 

CRUISER-MC

En cruiser saknar liksom roadstern kåpor och dessa hojar kallas även custom, eftersom de erbjuder massor av tillval för den som vill skräddarsy sin motorcykel. Denna typ av mc uppfanns i USA på 60-talet och har en vintage-inspirerad charm. Det är en typ av fordon som nybörjare kan ta till sig och kännetecknas av en körställning med fötterna framåtriktade. Genom att de väger mindre än en gran turismo-mc, är de snabbare och mer lättmanövrerade. Can-Am Spyder F3 – en del cruiser, en del roadster, och med en klassisk cruisers alla fördelar.

 

 

MC MED DUBBLA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Motorcyklar med dubbla användningsområden går att köra både på vägen och i terräng. De finns av tre slag:

  • Ryker Rally: en mångsidig mc för att köra på grusvägar, på landsväg eller i sta’n. Den har låg vikt, är lättmanövrerad och har terrängdäck.
  • Äventyret: den är jämförbar med gran turismo i fråga om sin kapacitet för långresor, går att köra på landsväg och lägger tonvikten på säkerhet och på optimal komfort.
  • Super-bikern: en pånyttfödd trail-mc, med fälgar och hög stötdämpning som gör att den kan klarar även de mest ojämna underlag.

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
  • Vad kallar man en trehjulig mc?

    Vad kallar man en trehjulig mc?



    LÄS MER
  • Varför välja en mc med tre hjul?

    Varför välja en mc med tre hjul?



    LÄS MER
  • Vilken trehjulig Can-Am mc ska jag välja?

    Vilken trehjulig Can-Am mc ska jag välja?



    LÄS MER