Varför välja en mc med tre hjul?

VARFÖR ÄR CAN-AM TREHJULIGA MC BEKVÄMAST?

Stanna med perfekt kontroll. Vid ett rödhjul eller när man ska parkera kan tvåhjuliga mc innebära begränsningar: använda ett stöd, lång tid för att stanna helt, ett kort ögonblick av instabilitet osv. Trehjulingar har i stället en uppbyggnad i form av ett Y, som gör det mycket lätt att utföra dessa manövrer. Systemet med låsningsfria bromsar (ABS) förhindrar särskilt att hjulen låser sig vid en hastig inbromsning.

 

MER FÖLJSAM VÄGHÅLLNING

Det extra hjulet på motordrivna fordon med tre hjul ger dem enastående väghållning – både på slät betong och på mer ojämna vägar. Följsamheten hänger även samman med två VSS-teknologier: antislirsystemet (TCS) som förhindrar att bakhjulet slirar och systemet för stabilitetskontroll (SCS) som bidrar till att styra färdriktningen. Det gör att en mc behåller samma väggrepp som en sportbil, samtidigt som den ger samma upplevelse av att köra i friska luften som tvåhjulingar. Föraren får det bästa av två världar!

 

UTRUSTNING SOM ÄR ANPASSAD FÖR LÅNGA RESOR

I motsats till tvåhjulingar som snabbt kan bli obekväma, är Can-Am-fordon motorcyklar som är bekväma för långa resor, med perfekt anpassad utrustning med hög prestanda för långa resor. Du kan njuta av ett bredare säte, långa fotstöd och, för Can-Am Spyder RT, eluppvärmda säten med skum med formminne. Även din passagerare sitter bekvämt, med inbyggt ryggstöd.

 

 

VARFÖR ÄR CAN-AM TREHJULIGA MC PERFEKTA FÖR NYBÖRJARE?

 

ENASTÅENDE STABILITET

Det är deras viktigaste fördel: en trehjulig mc har en uppbyggnad i form av ett Y, vilket gör den lätt att köra, och ett system för fordonsstabilitet (VSS) med mycket hög prestanda. När en traditionell mc skulle kunna vika av från färdriktningen, halka på hinder och bli mindre säker vid dåligt väder, fortsätter en Can-Am mc att gå i rätt riktning på alla slags vägar, så att du kan känna dig trygg på resan.

 

ETT OPTIMERAT BROMSSYSTEM

Tack vare följsamheten hos trehjuliga fordon är du redo för allt oförutsett som kan hända längs vägen – du slipper sätta ned foten, systemen med låsningsfria bromsar och antislir garanterar jättemjuka stopp. Spetsteknologi som gör att du behåller kontrollen i alla lägen.

 

LÄTTA ATT ANVÄNDA UTAN MC-KÖRKORT

Du kan köra Can-Am On-Road fordon med ett B-körkort om du uppfyller villkoren. Tack vare att de är enkla att växla, med automatisk eller halvautomatisk växellåda, lär du sig snabbt att manövrera dem. Dessutom har fordonen en funktion för att backa som underlättar all manövrering.

Alla dina frågor besvaras

Visa alla frågor
  • Vad kallar man en trehjulig mc?

    Vad kallar man en trehjulig mc?



    LÄS MER
  • Vilka olika kategorier finns det av trehjuliga mc?

    Vilka olika kategorier finns det av trehjuliga mc?



    LÄS MER
  • Vilken trehjulig Can-Am mc ska jag välja?

    Vilken trehjulig Can-Am mc ska jag välja?



    LÄS MER